Turktime

Oscar ödüllü oyuncu Olympia Dukakis hayatını kaybetti

89 yaşındaki ünlü oyuncu Olympia Dukakis, yaşamını yitirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Oscar ödüllü oyuncu Olympia Dukakis hayatını kaybetti
Haberler / Kültür
2 Mayıs 2021 Pazar 09:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

1987 yılında vizyona giren Moonstruck (Ay Çarpması) filmiyle şöhrete kavuşan ve birçok ödül kazanan ünlü oyuncu Olympia Dukakis, dün gece yaşamını yitirdi.

Tiyatro, TV ve beyaz perdede birçok projede yer alan oyuncu 56 yaşındayken Moonstruck filmindeki performansıyla ünlenmiş ve Oscar ödülünü kazanmıştı.

Sözcü'nün aktardığına göre; Dukakis, bu performansıyla “En iyi yardımcı kadın oyuncu” ödülüne layık görülmüştü. Filmde Dukakis, Cher’in annesini canlandırmış ve bu performansı büyük beğeni toplamıştı.

Oscar’ı kazanmanın yanı sıra Dukakis 1991, 1998 ve 1999’da yer aldığı TV projeleriyle Emmy ödülüne de aday gösterilmişti.

Dukakis, 2012 yılında Guardian’a verdiği bir demeçte, bu performansını çok sevdiğini ve bu projede yer aldığı için çok mutlu olduğunu söylemişti. “Şans, kader ya da ikisinden de biraz. Moonstruck’ı yaptığım için çok mutluyum. Artık faturalarımı ödeyebiliyordum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime