Turktime

Mansur Yavaş'tan tepki: Plakalarını bildirin

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Özel Halk Otobüsleri Birliği'nin, 65 yaş üstü dahil ücretsiz taşımayı sonlandırma kararına tepki gösterdi.
ABONE OL
Abone Ol
Mansur Yavaş'tan tepki: Plakalarını bildirin
Haberler / Güncel
21 Eylül 2023 Perşembe 09:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ankara’da, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB), maliyet artışı ve ücretsiz yolcu sayısını gerekçe göstererek 62-64 yaş aralığındaki yolcuları ücretsiz taşıma hizmetini sonlandıracaklarını duyurmuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 65 yaş üstü dahil ücretsiz taşımayı sonlandırma kararı alan TÖHOB hakkında açıklamada bulundu.

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yavaş, "Sevgili hemşehrilerim göreve geldiğimizden beri artan maliyetlere rağmen toplu ulaşım kullananlar Belediyemizce sübvanse edilerek ucuz taşımacılık yapmaktayız. Ego’nun artan maliyetler nedeniyle sadece 2023 Eylül ayına kadar olan zararı 3 milyar TL’ye yaklaşmaktadır. Ayrıca özel taşımacılık yapan halk otobüslerine de düzenli destek olunmaktadır.

Meclisteki muhalefet üyeleri Belediye Kanunu’nun 62.maddesine aykırı olarak Ego’nun tümden iflasına yönelik önerge vermişler ve tarafımdan veto edilmiştir.

 

PLAKALARINI BELEDİYEYE BİLDİRİN
Kanuna ve sözleşmeye aykırı hareket eden işleticiler trafikten men edilerek yasal işlem yapılacaktır. Bundan sonra da gelir desteği verilmeyecektir. Mevzuat gereği indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin plakalarının 153 hattından belediyemize bildirilmesi halinde gereken yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime