Turktime

Louvre Müzesi’nin tüm koleksiyonu çevrimiçi yayımlandı

Dünyaca ünlü tarihi eserlere ev sahipliği yapan Louvre Müzesi, “Mona Lisa” ve “Milo Venüsü” (Venus de Milo) de dâhil olmak üzere 480 binden fazla eseri çevrimiçi erişime açtı.
ABONE OL
Abone Ol
Louvre Müzesi’nin tüm koleksiyonu çevrimiçi yayımlandı
Haberler / Kültür
30 Mart 2021 Salı 09:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Louvre yetkilileri, cuma günü yaptıkları basın açıklamasında, müzede yer alan 480 binden fazla sanat eserinin çevrimiçi bir platformda yayımlandığını duyurdu.

Müzenin sekiz bölümünde yer alan, İslam sanatı ve Rönesans heykellerinden Antik Mısır eserlerine kadar uzanan koleksiyonunun tamamını ücretsiz ve çevrimiçi olarak erişime açıldı.

Paris’te müzenin müdürü Jean-Luc Martinez şunları söyledi:

“Louvre, eserlerinin üzerindeki tozları alıyor, en az bilinen eserlerin bile. İlk defa müzede sergilenen, ödünç verilen, hatta depoda olan eserler de dahil olmak üzere, herkes bir bilgisayardan veya akıllı telefondan tüm eser koleksiyonuna ücretsiz olarak erişebilir. Louvre’un çarpıcı kültürel mirası artık sadece bir tık ötede. Eminim ki bu dijital içerik, insanları koleksiyonları bizzat keşfetmeleri için Louvre’a gelmeye daha da teşvik edecek.”

İnteraktif site, ziyaretçilerin müzeyi oda oda keşfetmelerine olanak tanıyor. Fransızca, İngilizce, İspanyolca ve Çince dillerinde açıklamalar yer aldığı sitede çevrimiçi ziyaretçiler, basit veya gelişmiş aramalarla müzenin devasa koleksiyonlarında arama yapabiliyor.

Açıklamaya göre, müzenin koleksiyonu yavaş yavaş genişledikçe, web sitesi müze uzmanları tarafından düzenli olarak güncellenecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime