Turktime

Latmos'daki kaya resimleri için tanıtım atağı

Türkiye'nin önde gelen tarihsel miraslarından olan ancak uluslararası alanda yeteri kadar tanınmayan Latmos kaya resimleri için uluslararası bir tanıtım projesi başlatıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Latmos'daki kaya resimleri için tanıtım atağı
Haberler / Kültür
26 Ekim 2020 Pazartesi 13:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dünyanın en eski yolları arasında gösterilen Karya Yolu'na ev sahipliği yapan Latmos Dağı'nda çok sayıda mağarada tespit edilen ve Neolitik Çağ'a tarihlenen kaya resimleri, ilk çağ insanlarının kardeşlik mesajını bugüne taşıyor.

Aydın ve Muğla arasında uzanan yol üzerinde çeşitli mağaralarda tespit edilen 180'e yakın kaya resmi, her yıl dünyanın farklı ülkelerinden tarih meraklılarını kendisine çekiyor.

Resimlerin insanlık mirası olarak dünyaya tanıtılması için "21. Yüzyılda Latmos'tan Dünya'ya Kardeşlik Mesajı" temalı sanat ve tanıtım projesi başlatıldı.

Proje kapsamında ressam Ahmet Dilek'in oluşturacağı 10 metre boyundaki tuvale kaya resimleri çizilecek. Dünyanın çeşitli ülkelerinden davet edilecek akademisyenler, arkeologlar ve ressamlar, tuvalin üzerine ayak izlerini bırakacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime