Turktime

LGS tercihleri için son gün

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak tercih işlemleri bugün sona eriyor.
ABONE OL
Abone Ol
LGS tercihleri için son gün
Haberler / Güncel
19 Temmuz 2023 Çarşamba 09:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bu yıl 1 milyondan fazla 8’inci sınıf öğrencisinin katıldığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 4 Haziran’da uygulandı.

Sonuçların açıklanmasının ardından 3 Temmuz’da başlayan tercih dönemi bugün sona eriyor.

SONUÇLAR 24 TEMMUZ'DA AÇIKLANACAK

Saat 17.00’ye kadar sürecek tercihlerin sonuçları 24 Temmuz’da Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden açıklanacak. 

Merkezi sınav puanı ve yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3’er, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 tercih yapılabilecek.

YELEŞTİRMELER NEYE GÖRE YAPILACAK?

Merkezi yerleştirme, sınavla öğrenci alan fen, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik anadolu liselerinin anadolu teknik programlarına merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yapılacak.

Sınav puanının eşitliği halinde sırasıyla Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğüne, 8, 7 ve 6’ncı sınıflardaki Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına, tercih önceliğine ve öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılacak.

EN FAZLA KONTENJAN ANADOLU LİSELERİNE AYRILDI

Türkiye genelinde 2 bin 492 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek. Bu kapsamda, sınavla öğrenci alan okullara toplam 206 bin 414 öğrenci alınacak.

Anadolu liselerine 71 bin 22, fen liselerine 40 bin 470, sosyal bilimler liselerine 10 bin 740, Anadolu imam hatip liselerine 42 bin 356, mesleki ve teknik Anadolu liselerine 41 bin 826 kontenjan ayrıldı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime