Turktime

İkinci sıcak hava dalgası geldi: Kavrulacağız! Meteoroloji ve Sağlık Bakanlığı'ndan peş peşe uyarılar

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Doğu Karadeniz ile Van ve Hakkari çevrelerinde yağmur geçişleri görülürken, diğer bölgelerde yüksek sıcaklık etkili olacak. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredecek.
ABONE OL
Abone Ol
İkinci sıcak hava dalgası geldi: Kavrulacağız! Meteoroloji ve Sağlık Bakanlığı'ndan peş peşe uyarılar
Haberler / Güncel
19 Temmuz 2023 Çarşamba 08:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 19 Temmuz 2023 Çarşamba gününe ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Hakkâri ve Van’ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

YENİ SICAK HAVA DALGASI GELİYOR

Bugünden itibaren yeni bir sıcak hava dalgasının etkili olacağını duyuran Meteoroloji, yaptığı uyarıda şunları kaydetti:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; halen batı ve güney bölgelerimizde etkili olan sıcak hava dalgasının, 19.07.2023 Çarşamba gününden itibaren tüm yurtta etkili olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının Marmara, Ege ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 3 ila 8 derece, diğer bölgelerimizde ise mevsim normallerinin 1 ila 5 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.”

Önümüzdeki günlerde bazı illerimizde beklenen sıcaklıklar (°C);

Ankara : 32-36

İstanbul : 32-35

İzmir : 37-38

Edirne : 38-41

Çanakkale : 34-40

Muğla : 39-41

Adana : 35-37

Antalya : 39-41

Kayseri : 31-34

SAĞLIK BAKANLIĞI DA UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından Sağlık Bakanlığı da önemli bir açıklama yaptı. "Özellikle bu gruplardaki kişiler, aşırı sıcak havada çok mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalıdır" diyen Sağlık Bakanlığı, aşırı sıcaklara karşı özellikle şu 5 grubu uyardı:

- Kronik hastalığı olanlar

- 65 ve üstü yaştakiler

- Dört yaşından küçük çocuklar

- Obeziteden etkilenenler

- Gebeler

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime