Turktime

Kadın cinayetlerine karşı anlamlı eylem

Faysal Soysal’ın ikinci uzun metraj filmi olan ve 39. İstanbul Film Festivali kapsamında gösterilen Ceviz Ağacı'nın ekibi Pınar Gültekin cinayetine karşı tepkilerini ortaya koyarak, 'Kadına Şiddete Hayır!' yazılı maske takarak anlamlı bir eylemde bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Kadın cinayetlerine karşı anlamlı eylem
Haberler / Kültür
24 Temmuz 2020 Cuma 09:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Senaristliğini ve yönetmenliğini Faysal Soysal'ın yaptığı ilk Türk-İran ortak yapımı olan Ceviz Ağacı, 39. İstanbul Film Festivali kapsamında Sakıp Sabancı Müzesi terasında kurulan açık hava sinemasında gösterildi.

Kadın cinayetlerine ve toplumsal meselelere vurgu yapan Ceviz Ağacı'nın festival gösteriminin yine bir kadın cinayetinin işlendiği güne denk gelmiş olması, filmi izlemeye gelenlerin ve oyuncuların yoğun duygular yaşanmasına sebep oldu. Pınar Gültekin cinayetine karşı tepkilerini ortaya koyan filmi ekibi, “Kadına Şiddete Hayır!” yazılı maske takarak işlenen cinayetlere karşı bir eylemde bulundu.

Yapım aşamasında Türkiye'nin en iyi teknik ekiplerinin, post-prodüksiyon aşamasında da İranlı sanatçıların görev aldığı filmin, görüntü yönetmenliğini üstlenen Vedat Özdemir seyircilerden büyük beğeni topladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime