Turktime

İngiltere ve Hollanda'dan Ramazan kararı

İngiltere ve Hollanda Futbol Federasyonları, Ramazan ayında oruç tutan oyuncular için özel bir karar aldı. Karara göre iftar saati maç sırasında olan oruç tutan oyuncular oruçlarını açmak için fırsat bulacak.
ABONE OL
Abone Ol
İngiltere ve Hollanda'dan Ramazan kararı
Haberler / Spor
23 Mart 2023 Perşembe 15:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İngiltere Premier Lig'de Ramazan ayı boyunca oynanacak müsabakalarda, iftar saati maçlara denk gelen Müslüman futbolculara oruçlarını açmaları için süre tanınacak. Benzer bir karar Hollanda Futbol Federasyonu'ndan da gelirken, oyuncuların oruçlarını açabilmelerine kolaylık sağlayacak düzenleme çalışmaları başladı.

MAÇLARA İFTAR ARASI

Ramazan ayına Avrupa'nın önde gelen ligleri ayrıcalık tanıdı ve birçok Müslüman futbolcunun oruçlarını açabilmelerine kolaylık sağlamak için düzenlemelere gitti. Mohamed Salah, Riyad Mahrez, N'golo Kante gibi birçok Müslüman yıldız oyuncunun yer aldığı İngiltere Premier Lig, Ramazan ayı boyunca maçlara 'oruç' arası verecek. Oruç tutan futbolcular veya kulüp görevlileri saha kenarında oruçlarını açabilecekler. Mücadele öncesi hakemler, takımlara oruç tutan futbolcuların olup olmadığını soracak ve eğer oruçlu oyuncu varsa, iftar saatine denk gelen dakikalarda futbolcuların oruçlarını açabilmeleri için oyun duracak.

HOLLANDA'DAN DA BENZER KARAR

Premier Lig'in aldığı bu kararın ardından Hollanda Futbol Federasyonu da Müslüman oyuncuların oruçlarını açabilmeleri adına kolaylık sağlayacak düzenleme için harekete geçti. Orkun Kökçü, Burak Yılmaz, Oğuzhan Özyakup ve Doğan Erdoğan gibi Türk futbolcuların ter döktüğü Hollanda Eredivisie'de düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle hakemler oyuncuların oruçlarını açmasını bekleyecek ve ardından maç kaldığı yerden devam edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime