Turktime

Hafta sonu uykusu o riski azaltıyor

Yeni yapılan bir araştırmaya göre telafi uykusunun kalp hastalığı riskini yüzde 20'ye kadar azaltabileceği belirtildi. Uzman isimler, hafta içi yeterince uyuyamayanların, hafta sonu fazla uyuyarak kalp hastalığı riskini azaltabileceğini aktardı.
ABONE OL
Abone Ol
Hafta sonu uykusu o riski azaltıyor
Haberler / Sağlık
1 Eylül 2024 Pazar 09:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hafta sonu fazla uyumanın kalp rahatsızlığı tehlikesini önemli oranda azaltabileceği açıklandı.

Birleşik Krallık'ta yapılan ve 90 binden fazla kişinin katıldığı araştırmada, hafta içi uykusuz kalıp, hafta sonlarında telafi uykusu uyuyanların kalp hastalığı riskinin yüzde 20 oranında azalabileceği belirlendi.

"ETKİLİ BİR YÖNTEM"

Çin Ulusal Kardiyovasküler Hastalıklar Merkezi'nden Yanjun Song,  "Yeterli telafi uykusu, kalp hastalığı riskini azaltmada etkili bir yöntemdir" açıklamasını yaptı.

Araştırma ile uyku yetersizliği çeken kişilerle hafta sonları en fazla telafi uykusu uyuyanların kalp hastalığı riskini yüzde 19 daha düşük seviyede yaşadığı açıklandı.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren British Heart Foundation'dan Prof. James Leiper, "Birçok insan iş veya aile yükümlülükleri nedeniyle yeterince uyuyamıyor. Hafta sonları uzun uyumanın düzenli bir iyi gece uykusunun yerini tutmasa da, bu büyük çaplı araştırma kalp hastalığı riskini azaltmada etkili olabileceğini gösteriyor" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime