Turktime

Maymun Çiçeği salgınının merkezi Kongo’da acil durum devam ediyor

Afrika’da 600’den fazla insanın hayatını kaybetmesine sebep olan Maymun Çiçeği hastalığı, salgının başladığı ülke olan Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki acil aşı ihtiyacını ortaya koyuyor.
ABONE OL
Abone Ol
Maymun Çiçeği salgınının merkezi Kongo’da acil durum devam ediyor
Haberler / Sağlık
30 Ağustos 2024 Cuma 15:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Vakalar Kenya, Nijerya ve Güney Afrika gibi kıtadaki diğer ülkelere ve İsveç ile Tayland'a kadar ulaşırken Dünya Sağlık Örgütü de küresel acil durum ilan etti.

Doğu Kongo'da Maymun Çiçeği, bölgedeki devam eden çatışmalar nedeniyle yerinden edilmiş milyonlarca insanı barındıran şehirlerde, köylerde ve aşırı kalabalık kamplarda insanları enfekte ediyor.

Kongo’nun Kavumu şehrindeki ücra bir hastaneyi ziyaret eden New York Times, hastanede tedavi görenlerin bacaklarındaki ve kasıklarındaki döküntüler nedeniyle yürümekte zorlandıklarını yazdı.

Yüksek ateş ve baş ağrısı çeken hastalar, boğazları şiştiği için nefes almakta, yemek yemekte ve bir şey içmekte zorlanıyorlar.

Hastalık, çoğu zaten yetersiz beslenme ve diğer hastalıklar nedeniyle zayıflamış olan çocuklarda daha ölümcül seyrediyor.

AŞI SORUNU ACİLİYETİNİ KORUYOR
Kongo'da mpox için aşı bulunmuyor. Doktorlar ise hastaları kısıtlı kaynaklarla tedavi ettiklerini söylüyor. Daha fazla test malzemesine, daha fazla koruyucu ekipmana ve cilt lezyonlarını yatıştırmaya yardımcı olacak daha fazla ilaca ve kreme ihtiyaçları var.

Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (Africa CDC), salgınla mücadele için Afrika Birliği'nden 10,43 milyon $ acil fon aldığını ve 10 milyon doz aşıya ihtiyacı olacağını söyledi.

Bavyera Nordik, 2025 sonuna kadar aşının 10 milyon dozunu üretebileceğini ve bu yıl için 2 milyon doz teklif ettiğini söyledi.

DSÖ, Afrika'ya teslimatları hızlandırmak için aşılarını ön onayla satın almaları için onay verdi. İlk aşıların 26 Ağustos haftasında gelmesi bekleniyordu ancak daha sonra bu sürenin uzayacağı öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime