Turktime

Gıda sektörü ekonominin hızına yetişti! Boş tost dönemi

Gaziantep'te tostçuluk yapan bir esnaf, ekmeğin arasına biber ve ketçap koyarak "Boş Tost" yapmaya başladı. 2 TL'den satılan tost, sosyal medyanın gündemine oturdu.
ABONE OL
Abone Ol
Gıda sektörü ekonominin hızına yetişti! Boş tost dönemi
Haberler / Ekonomi
12 Şubat 2022 Cumartesi 10:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sözcü'den Ahmet Kaya'nın haberine göre, yaptığı birbirinden değişik çeşitte tostlarıyla sosyal medyada büyük ün kazanan ve Ankara, İstanbul gibi yerlerde şubeleri bulunan Gaziantepli "Tostçu Erol", şimdi de "Boş Tost" satmaya başladı.

"BU MALİYETLE NASIL İŞ YAPACAK"

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından, "Sadece 1 dilim, evet yanlış duymadınız 1 dilim kaşar ve 1 dilim sucuk maliyeti 2 TL. Esnaf bu maliyetle nasıl iş yapacak. Allah sonumuzu hayır etsin" paylaşımını yapan Mehmet Erol Sorgulu, ekonomik olarak zorlu koşullarda hizmet verebilmek için "Boş Tost"u menüsünde sunmaya başladı.

"BOŞ TOSTUN FİYATI 20 KAT ARTMIŞ"

Tostçu Erol, "Bu tostu ben, çırak olarak tostçuluğa başladığım 2000 yılında o zamanın parası 100 kuruşa satıyordum. Kötü bir tost da değil aslında. Şu an 20 TL'den başlayıp, 50 TL'ye kadar giden bir fiyat arasında tost satışı yapıyoruz.

Aradan geçen 22 yılda boş tostun fiyatı da yaklaşık 20 kat artmış. 22 yıl önce bu tosttan çok satardık. Amacımız, hem insanlara nostalji yaşatmak, hem de her şeyin ateş pahası olduğu bir dönemde insanlara değişik bir alternatif sunmak." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime