Turktime

Ankara'da kritik enerji zirvesi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in 21 elektrik dağıtım bölgesinin üst düzey yöneticileri ile bir araya geldiği toplantı başladı.
ABONE OL
Abone Ol
Ankara'da kritik enerji zirvesi!
Haberler / Ekonomi
11 Şubat 2022 Cuma 16:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Toplantıda Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) yönetimleri de yer alıyor. Toplantıda mevcut tarife ve etkileri, maliyet hesapları, dağıtım şirketlerinin gelir ve giderleri, borçları, yatırım planları ele alınacak.

Ayrıca yangın, sel, deprem ve yoğun kış koşulları gibi olası afet durumlarında şirketlerin planları ve yol haritaları da ele alınacak. Dağıtım şirketleriyle ilgili de maliyet hesabı çıkarıldıktan sonra elektrikle ilgili yeni düzenlemelerin yapılması bekleniyor.

Şirketlerin ise kur ile ilgili endişelerini dile getirmeye hazırlandıkları, kurun mevcut borçlara etkisini anlatacakları, Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) üzerinden daha ucuz elektrik satma gibi talepleri iletecekleri belirtiliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime