Turktime

Futbol neden bu kadar çok seviliyor?

Dünyanın neresinde olursanız olun, futbolu seviyorsanız tutkunuz hep aynı kalır. Peki futbolu bu kadar özel kılan nedir? Neden en popüler spordur? Bu popülerliğini nasıl koruyor?
ABONE OL
Abone Ol
Futbol neden bu kadar çok seviliyor?
Haberler / Analiz
26 Ekim 2021 Salı 00:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TURKTIME / Taraftar kitlesi olarak, spor oyunları içerisinde en yakın rakibini en az ikiye katlayan futbol, şüphesizki en çok beğenilen oyundur.

Futbol, sadece bir oyun değil, birçok insan için aynı zamanda bir duygu durumudur; depresyonda olduğunuzda sizi neşelendirmek, mutlu olduğunuzda sizinle kutlama yapmak için hep orada, yanı başınızdadır.

Bu oyun, aynı zamanda, düşman toplulukları aynı çatı altında toplayabilecek kadar da güçlüdür. 2. Dünya Savaşı'nda İngiliz ve Alman askerlerinin Noel ateşkesinin bir parçası olarak futbol oynaması. Bu ünlü hikaye, benzer milyonlarca hikayeden sadece bir tanesidir.

Peki futbol neden en popüler spordur? Bu popülerliğini nasıl koruyor? Bu sporu bu kadar özel kılan nedir?

OYNANMASI EN UCUZ OYUN

Futbol oynanması en ucuz spordur. Bu güzel oyunu oynamak için çok fazla ekipmana ihtiyacınız yoktur. Aslına bakarsanız, düzgün bir topunuz olmazsa bile olur. Hatta kendiniz bile bir top yapabilirsin. Aslında futbol çok sıradan bir insanın sporudur. Kuralları oldukça basittir, rakibinizden daha fazla gol atarsanız kazanırsınız.

Ayrıca, bu oyunu oynamak için özel oluşturmuş bir alana da ihtiyacınız yok, istediğiniz her yerde oynayabilirsiniz; sokak arası, okul bahçesi, boş bir arazi... Belirli oranda katılımcının da olması gerekmiyor iki kişi bile bu oyunu oynamak için yeterli.

ÖNGÖRÜLEMEZLİK

Standart futbol karşılaşmaları 90 dakikadır. Bu kadar kısa bir zaman dilimi içerisinde bir oyun, çok fazla drama ve öngörülemezlik sunabiliyorsa, bundan daha çekici ne olabilirki? Ayırca, bu oyunun tadını çıkaramanız için izin almanıza veya önceden program yapmanıza gerek yoktur.

Öngörülemezlik, futbolun popülaritesini artıran bir diğer önemli unsurdur. Çoğu zaman son düdüğe kadar kimin galip geleceğini bilemezsiniz. Kesin kazanır dediğiniz üst düzey takımlar bile kaybedebiliyor. Futbol tarihi bu tip karşılaşmalarla doludur. 

İLHAM VEREN, ZARİF BİR OYUN

Futbolun zarafeti kıtaları aşar. Futbolun erişim alanı ulusal sınırların, dilin, dinin veya kültürün çok ötesindedir. Futbol, insanlığı, ??tüm bu farklılıkların üzerine inşaa ettiği modern bir anlayıştır.

Her sporun kendine has bir ruhu vardır, futbolun ruhu ise, birlikteliktir. A, B veya C takımının sıkı bir destekçisi olabilirsiniz, ancak gerçek bir futbol aşığıysanız, rakip takımın bireysel olarak yetenekli oyuncularına, koçuna, oyun planını ve maçı oynanma şeklini takdir edersiniz.

Bunların ötesinde, başka hiçbir spor bize futbol kadar ilham veremez. Bir çocuğun hayal kurmasını sağlar; çalışırsan eninde sonunda zaferi elde edersin.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime