Turktime

Ev fiyatlarına zam kapıda!

Enflasyon, elektrik faturaları, gıda fiyatlarındaki artış derken Türkiye'nin ekonomi gündemi vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. 2022 yılı için ev alma hayali kuranları da zor bir süreç bekliyor. Konut fiyatlarında yüzde 60 oranında artış geleceği belirtildi.
ABONE OL
Abone Ol
Ev fiyatlarına zam kapıda!
Haberler / Ekonomi
14 Şubat 2022 Pazartesi 10:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 2021 Kasım ayı Konut Fiyat Endeksi'ne göre konut fiyatları yıllık yüzde 50.5 artış yaşanacağı söz edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Kasım 2021 İnşaat Maliyet Endeksi yıllık yüzde 48.87 olarak açıklanırken, inşaat sektöründe konut üretim maliyetlerinin yüzde 200 arttığı gözlemlendi.

"6 MİLYON ÇÜRÜK YAPI VAR"

Cumhuriyet'ten Ali Can Polat'ın haberine göre, inşaat maliyetlerindeki zamların sadece sektörü ilgilendirmekten öteye geçtiğini söyleyen söyleyen İnşaat Mühendisleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, "Artık alt sınıf ve orta sınıf ev alamaz. Fiyatlar sadece üst sınıfın alabileceği bir noktaya geldi. Bu maliyetlerle biz yapamayız onlar alamazlar. Ayrıca Türkiye'de 6 milyon çürük yapı var, maliyet artışları kentsel dönüşümü de imkânsız hale getirdiği için sorun vatandaşın can güvenliği sorunu haline geldi" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime