Turktime

Erdoğan'dan Eurofighter baskısı: Vetoyu kaldırın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Bloomberg, Erdoğan'ın Scholz'la görüşmesinden hemen önce dikkati çeken bir haber yayımladı...
ABONE OL
Abone Ol
Erdoğan'dan Eurofighter baskısı: Vetoyu kaldırın!
Haberler / Siyaset
24 Eylül 2024 Salı 12:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) 79'uncu Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan ve Scholz, Türkiye saatiyle dün akşam 22'de Türkevi'nde bir araya geldi. İki liderin görüşmesinde en önemli iki başlık olarak "Akkuyu için Siemens'ten gelmesi beklenen parçalar" ve "Eurofighter Typhoon savaş uçaklarının Türkiye'ye satışına Almanya'nın koyduğu veto" ön plana çıktı.

SIEMENS'TEN BEKLENEN PARÇALAR
Alman şirketi Siemens, Türkiye'nin nükleer santral projesinin tedarikçileri arasında. Ancak yaklaşık bir yıldır teslimatlar yapılamıyor. İki lider bundan önce en son yine ABD'de Temmuz ayında gerçekleştirilen NATO zirvesi sırasında bir araya gelmişti. Burada yaptığı konuşmada Erdoğan, "Akkuyu'nun en önemli ünitelerinden bir tanesi de Siemens ile ilgili olan münasebetlerimiz. Siemens'in bize göndermesi gereken türbinler meselesi var. Bu türbinlerde de şu anda Alman gümrüklerinde bunlar bekliyor. Bunları da kendilerine (Başbakan Olaf Scholz) söyledik. Buralarda bazı tıkanıklıklar var ama aşacağımıza inanıyorum. Bu konuda Sayın Şansölye ile münasebetler iyi geçti." demişti.

GÖRÜŞME ÖNCESİ KULİS: ERDOĞAN, SCHOLZ'A EUROFIGHTER BASKISI YAPACAK
Öte yandan Bloomberg, Erdoğan'ın Scholz'la görüşmesinden hemen önce dikkati çeken bir haber yayımlamıştı. Haberde, Erdoğan'ın Scholz'a, Eurofighter Typhoon savaş uçağı satışına koyduğu vetoyu kaldırmak için baskı yapacağı belirtilmişti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime