Turktime

AK Parti’de değişim rüzgarı başladı!

AK Parti’de 8. Olağan Büyük Kongre hazırlıkları mahalle delege seçimleriyle resmen start aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın A takımında köklü değişiklikler yapması bekleniyor.
ABONE OL
Abone Ol
AK Parti’de değişim rüzgarı başladı!
Haberler / Siyaset
22 Eylül 2024 Pazar 20:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kongre Takvimi belirlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), kongre sürecinin takvimini netleştirdi. Takvime göre, önce belde kongreleri, ardından ilçe ve il kongreleri, son olarak da büyük kongre gerçekleştirilecek. Bu süreçte mahalle delege seçimleriyle başlayan kongre maratonu, belde ve ilçe kongre delegelerinin belirlenmesiyle devam edecek.

Mayıs ayında büyük kongre

Büyük kongre öncesindeki hazırlık süreci 90 gün olarak planlandı. 12 Ekim’de belde ve ilçe kongreleri eş zamanlı olarak başlatılacak, 28 Aralık’ta ise il kongreleri başlayacak. Mart ayı sonuna kadar tüm kongrelerin tamamlanması ve AK Parti’nin 8. Olağan Büyük Kongresi için hazırlıkların bitirilmesi hedefleniyor. AK Parti, büyük kongresini Mayıs ayında yapmayı planlıyor.

Erdoğan’ın A Takımında değişim bekleniyor

Kongre süreci ile birlikte AK Parti teşkilatlarının kadroları gözden geçirilecek. İlçe ve il kongreleri tamamlanan teşkilatlar, sahada aktif olarak çalışmalara yönlendirilecek. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerdeki kongreler en son yapılacak ve bu şehirlerdeki süreç yakından takip edilecek.

Partinin en üst yönetim organı olan ve 110 üyeden oluşan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu için nihai karar Cumhurbaşkanı Erdoğan’da olacak. Erdoğan’ın parti yönetimini yenileyerek 2028 seçimlerine hazırlık niteliğinde bir adım atması bekleniyor. Kongre süreci, AK Parti’nin yeni dönemdeki yol haritasını belirlerken, Erdoğan’ın A takımındaki yenilikler ve değişimlerin partinin vitrinine de yansıması öngörülüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Ugur Alagöz
 22 Eylül 2024 Pazar 21:49
Kesinlikle geç kalınmış bir karar AKP de olan arkadaşlar hepsi kendi şahsi işleri haline getirdikleri için parti ikinci planda kaldı CHP nin satın aldıgı insanlar bile AKP den büyükşehirleri AKP aslında kaybetmedi oy hırsızlığı var kimse sahip çıkmıyor oy hırsızlıgını engelle meleri lazım

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime