Turktime

Enflasyon market sepetini vurdu

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun ‘Halkın Enflasyonu’ araştırmasının sonuçlarına göre, Üretici fiyat endeksi (ÜFE) ise marttta aylık yüzde 9,19 artarken, yıllık olarak yüzde 114,97'ye çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
Enflasyon market sepetini vurdu
Haberler / Ekonomi
23 Nisan 2022 Cumartesi 11:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı mart ayı enflasyon oranlarına göreTüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) 5,46 artarken, enflasyon yıllık bazda yüzde 61,14'e yükseldi. Üretici fiyat endeksi (ÜFE) ise marttta aylık yüzde 9,19 artarken, yıllık olarak yüzde 114,97'ye çıktı. Enflasyonun bundan önce en yüksek olduğu dönem yüzde 65 ile Mart 2002'ydi.

SEPETİN FİYATI BİR AYDA YÜZDE 13,2 ARTTI

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun ‘Halkın Enflasyonu’ araştırmasının sonuçlarına göre 64 temel gıda maddesinden oluşturulan sepetin fiyatı bir ayda yüzde 13,2 arttı. Gıda fiyatlarında yıllık değişimse yüzde 141,9.

Bu yıl Ramazan’a denk gelen nisan ayında ekmek, pirinç, un ve bulgur fiyatlarında aylık değişim yüzde 2,2. Et ve balık grubu fiyatlarında yüzde 6,7, süt ve süt ürünleri ile yumurta grubunda yüzde 12,1, yağ fiyatlarındaysa yüzde 8,7’lik fiyat artışı var. Meyve fiyatları yüzde 47,4 oranında yükselirken sebzede oran yüzde 28,7.

4 AYDA YÜZDE 50’DEN FAZLA ZAM
Nisanda ayrıca bakliyat fiyatlarında yüzde 7,3’lük değişim var. Araştırmaya göre temel gıda maddelerinde yılın ilk dört ayında artış yüzde 51,5.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime