Turktime

Milyonlarca fide toprakla buluşuyor!

Manisa'da girişimci Muzaffer Işıklı tarafından yürütülen, ihraç edilmek üzere 3 bin 500 dekar alanda yetiştirilecek kurutmalık domateslerin fideleri ekilmeye başlandı.
ABONE OL
Abone Ol
Milyonlarca fide toprakla buluşuyor!
Haberler / Ekonomi
22 Nisan 2022 Cuma 14:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Manisa'dan gelen girişimci Muzaffer Işıklı, Karacadağ bölgesinde kiraladığı ve anlaşma yaptığı çiftçilerle 3 bin 500 dekarda kurutmalık domates fidelerini toprakla buluşturuyor. 250 kişinin çalışmaya başladığı tarlalar, hasat döneminde 2 bin 500 kişiye ekmek kapısı olacak.

Girişimci Işıklı, geçen yıl farklı bölgelerde kurutmalık domates yetiştirdiğini, fakat en iyi verimi Diyarbakır'dan aldığını söyledi.

Kentte Karacadağ bölgesi ikliminin domates yetiştirmek için en iyi bölge olduğunu aktaran Işıklı, yörede yetiştirilen domateslerin veriminin yüksek ve kaliteli olduğunu belirtti.

Anlaşma yaptığı çiftçilerle 3 bin 500 dekarda kurutmalık domates, 200 dekarda da iç piyasa için sofralık domates ve biber yetiştireceğini belirten Işıklı, bu sene Karacadağ bölgesinde 9 milyon fidenin dikim çalışmalarına başladıklarını, bunun 7 milyon 200 bininin ihraç edilmek üzere kurutmalık domates fidesi olduğunu bildirdi.

TÜRK EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI

Anlaşma kapsamında çiftçilere gübre, domates fidesi ve damla sulama ekipmanı desteği sağladığını dile getiren Işıklı, bu ay başladıkları fide dikim işleminin 20 Mayıs'a kadar devam edeceğini aktararak, şöyle dedi:

"Kurutulmuş domatesleri firmalar aracılığıyla yurt dışına ihraç ediyoruz. Bölgeden bu yıl 35 bin ton yaş domates hedefliyoruz. Bu da yaklaşık 2 bin 500 ton kuru domatese denk geliyor. Diyarbakır'dan kuruttuğum domateslerin Türkiye ekonomisine 7 milyon 500 bin avro katkısı olacağını düşünüyoruz."

2 BİN TON ÜRETİLECEK

Işıklı, normal şartlarda kurutmalık domates yetiştirdiğini fakat vatandaşların faydalanması için bu yıl sofralık domates de yetiştireceklerini belirterek, 15 Haziran'dan itibaren Diyarbakır'da yerli domatesin tezgahlarda yerini alacağını dile getirdi.

Işıklı, kentteki piyasaya yaklaşık 2 bin ton sofralık domates sunmayı planladığını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime