Turktime

Disney Plus'tan 'Atatürk' dizisi için skandal karar!

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi Disney Plus'un Atatürk dizisinin iptal edilmesini istemişti. Ancak Disney Plus'tan "Orijinal dizi Atatürk çok yakında, Cumhuriyetimizin 100. yılında yayında." şeklinde cevap niteliğinde bir paylaşım yapılmıştı. Disney'in aldığı karar herkesi şaşırttı.
ABONE OL
Abone Ol
Disney Plus'tan 'Atatürk' dizisi için skandal karar!
Haberler / Medya
1 Ağustos 2023 Salı 13:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Disney Plus'un Aras Bulut İynemli'nin başrolünde olduğu ve 8 milyon dolar harcanan 'Atatürk' dizisi sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri olmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "Disney Plus'a elinde Yunan, Ermeni, Süryani, Keldani, Süryani, Arami, Maronit ve diğer Hıristiyan şehitlerin kanı olan Türk diktatör ve soykırım katili Mustafa Kemal Atatürk'ü yücelten dizisini iptal etmesi için çağrısı yapıyoruz" şeklinde ifadeler kullanarak Disney'e çağrıda bulunmuştu.

''29 EKİM'DE YAYINDA'' DENİLMİŞTİ

Disney Plus ise yaptığı paylaşımda Atatürk dizisinin fragmanını paylaşarak "Orijinal dizi #Atatürk çok yakında, Cumhuriyetimizin 100. yılında yayında" ifadelerini kullanmıştı.

Fragman aynı zamanda Disney Plus'ın resmi hesabının da sabit tweeti olarak ayarlanmıştı.

İPTAL EDİLDİ

Daha önce 6 bölümlük bir dizi olacağı ve 29 Ekim 2023’te yayınlanacağı duyurulan dizi ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Ermeni lobisine yakın gruplar sosyal medya üzerinden, “Disney+ Atatürk dizisini Ermeni topluluğunun baskısı üzerine iptal etti” diyerek Atatürk’ün fotoğrafı ve Disney+’ın logosunun olduğu bölüme “iptal edildi” damgasının yer aldığı görseli paylaştı.

DISNEY PLUS SESSİZLİĞİNİ  KORUYOR

Yunan medyasında ve Ermeni lobisine yakın sosyal medya hesaplarında yer alan haberlerde dizinin bütün dünyada yayınlanmasından vazgeçildiği ve bir filme dönüştürüldüğü belirtildi. 

Disney+’ın Türkiye’deki yetkilileri konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, birkaç gün içerisinde konuyla ilgili olarak merkezden gelen onay doğrultusunda bir açıklama yapılacağı kaydedildi.

TÜM TÜRKİYE ÜCRETSİZ İZLEYECEK

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre, tüm bu gelişmelerin ardından Disney Plus'ta yayınlanması planlanan dizi, 85 milyonun izlemesi için mülkiyet haklarının sahibi olan platformun kardeş şirketi FOX tarafından satın alındı. 

Atatürk dizisi, 29 Ekim'de "Tüm Türkiye'ye armağan" sloganıyla FOX ekranlarında ücretsiz olarak yayınlanacak. 

İlerleyen süreçte ise filmin yapımcısı Saner Ayar tarafından hazırlanacak özel montajlı yenilenmiş hali, iki bölüm şeklinde sinemalarda seyirciyle buluşacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime