Turktime

Dijital korsancılığa savaş açtı

Yayıncılar Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği, pandemi sürecinde artan dijital korsancılıktaki telif hakları ihlallerine savaş açtı.
ABONE OL
Abone Ol
Dijital korsancılığa savaş açtı
Haberler / Kültür
14 Temmuz 2020 Salı 13:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Salgınla birlikte, internette geçirilen sürenin artması, dijital korsancılığın da yükselmesine sebep oldu. Yayıncılar Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği (YAYBİR)  tarafından etkin bir şekilde takip edilen korsan yayınlar, yapılan başvurular sonucu engellendi.

Telif ihlalleri durumunda uzun bir prosedürün izlenmesini talep eden Yandex, pandemi sürecinde YAYBİR başvurularını hızlı bir şekilde değerlendirdi ve içlerinde kütüphane arşivlerini de barındıran çok sayıda linki kaldırdı.

PDF (dijital belge formatı) kitap paylaşan grupların bulunduğu Facebook, YAYBİR başvuruları sonucunda bu gruplara erişimi engelledi. YouTube da telif hakkı ihlaline dair şikâyetleri değerlendirip içeriği kaldıran başka bir platform olarak öne çıktı.

YAYBİR, PDF kitapların paylaşıldığı Telegram'da yapılan hak ihlallerinin önüne geçmek için de çalışmalara başladı, savcılık kanalıyla konuyu takip etmek için harekete geçti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime