Turktime

Maradona'nın lakabını filmde kullanamayacaklar

Diego Armando Maradona, The Hand of God (Tanrının Eli) isimli filmde isminin/lakabının kullanılması engellemek için harekete geçti.
ABONE OL
Abone Ol
Maradona'nın lakabını filmde kullanamayacaklar
Haberler / Kültür
14 Temmuz 2020 Salı 14:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yönetmen, yapımcı ve senarist Paolo Sorrentino'nun, Diego Maradona'nın adının geçtiği bir film çekeceği açıklandı. Hatta proje için Maradona ile özdeşleşen The Hand of God (Tanrının Eli) ismi seçildi. Ancak bu konuda Diego Maradona'nın onayının olmadığı ortaya çıktı.

Filmde kendisiyle ilgili herhangi bir şeyin kullanılmasını istemeyen Arjantinli futbol efsanesi, yasal yollara başvurmaya karar verdi.

The Hand of God'ın, Diego Maradona ile ilgili olmadığının açıklanması, hatta bir spor filmi bile olmaması futbol efsanesinin fikrini değiştirmedi.

Maradonna, 1986 yılı FIFA Dünya Kupası'nda kendisine takılan bir lakap olan The Hand of God'ın kullanılmasıni izin vermedi.

Paolo Sorrentino'nun 1980'li yıllarda geçen gençlik çağlarına bir atıf olan ve o dönemi anlatan The Hand of God adını kullanmak isteme nedeni ise ailesinin ölümüyle Naples maçı arasında talihsiz bir bağlantısı olması.

Daha önce de Dolce & Gabbana ve Pro Evolution Soccer video oyununun şirketi gibi adının ya da görüntüsünün kullanıldığı markalara karşı yasal yaptırım uygulayan Diego Maradona'nın benzer tavrını sürmesi bekleniyor.

TANRI'NIN ELİ NE DEMEK?

Arjantinli futbolcu Diego Maradona tarafından 1986 FIFA Dünya Kupası sırasında Arjantin ve İngiltere arasındaki çeyrek final maçında elle attığı golünü tanımlamak için kullanılan bir tabirdir. Golün dünya kupasının tarihini değiştirmesi nedeniyle The Hand of God Maradonna ile özdeşleşmiştir. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime