Turktime

Çin, covid-19'a karşı geliştirilen mRNA aşısını onayladı

Çin, corona virüsüne karşı CSPC Pharmaceutical Group 1093.HK tarafından geliştirilen ilk yerli mRNA aşısını onayladı. Bu aşı Çin’e gelecekteki salgınlarla ve yeni ortaya çıkan varyantlarla mücadele etmesi için ek bir seçenek sağlayacak.
ABONE OL
Abone Ol
Çin, covid-19'a karşı geliştirilen mRNA aşısını onayladı
Haberler / Sağlık
22 Mart 2023 Çarşamba 15:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bu onay, yerel araştırmaları desteklemek için Batılı ülkelerin corona virüsü aşılarını kullanmayı reddeden Çin için büyük bir başarı anlamına geliyor.

Çin’de geliştirilen aşıların Moderna MRNA.O ve Pfizer PFE.N BioNTech’in 22UAy.DE mRNA aşılarından daha az etkili olduğu görülmüştü. Çin 2020’nin başından beri mesajcı RNA (mRNA) teknolojisini kullanan aşılar geliştirmeye çalışıyordu.

Çin’de uzun süredir beklenen onay, Aralık ayında katı Çin’in katı corona virüsü kısıtlamalarını aniden kaldırmasından bu yana ülke genelinde vakaların ciddi ölçüde düştüğü sırada geldi.
Ancak bu aşı Çin’e gelecekteki salgınlarla ve yeni ortaya çıkan varyantlarla mücadele etmesi için ek bir seçenek sağlayacak.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime