Turktime

Çığır açacak araştırma! Bu canlının ölümsüz olduğu söyleniyor

Uzmanlar, 'ölümsüz sınıflandırmasına en yakın' olarak görülen denizanası üzerinde araştırmalara başladı. Çalışmalar sonucunda denizanasındaki ölümsüzlüğe neden olan genlerin, insana aktarılmaya çalışılacağı iddia edildi.
ABONE OL
Abone Ol
Çığır açacak araştırma! Bu canlının ölümsüz olduğu söyleniyor
Haberler / Teknoloji
8 Eylül 2022 Perşembe 15:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İspanya'daki Oviedo Üniversitesi Biyokimya ve Moleküler Biyoloji Bölümü'nden bir ekip tarafından yapılan araştırma herkesi hayretler içerisinde bıraktı. Bilim insanları kasıtlı öldürülme hariç çok uzun bir süre varlığını koruyabilen ve ne kadar yaşadıkları tahmin edilemeyen bir denizanası türü üzerinde çalışmalara başladı.

Bilim insanları çalışma kapsamında denizanasından elde edecekleri bilgilerin insanlar için uygulanıp uygulanamayacağını öğrenmeye çalışacak.

İNSANLIK İÇİN YENİ BİR DÖNEM
Araştırmacılar kendi kendini yenileyebilen denizanasının genlerindeki sırrı çözmeye uğraşıyor. Eğer bu sır çözülürse, çalışmanın ikinci aşamasına geçilecek. Bilim insanları, denizanalarının DNA'larının özellikle insanlara benzeyen kısımları üzerinden araştırmayı yürütüyor. Eğer bilim insanları amacına ulaşırsa, insanlık için de yeni bir dönem başlamış olacak.

İşte üzerinde araştırma yapılan denizanasının fotoğrafları:

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime