Turktime

6G teknolojisi tüm dünyanın gündeminde!

Teknolojik gelişmelerin hızla yaşandığı günümüzde, 5G teknolojisinin hemen ardından dünya 6G'yi konuşmaya başladı.
ABONE OL
Abone Ol
6G teknolojisi tüm dünyanın gündeminde!
Haberler / Teknoloji
8 Eylül 2022 Perşembe 14:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bilişim sektöründe yaşanan gelişmelerin sağlıktan eğitime, iş yapma biçimlerinden eğlenceye kadar hayatın her alanındaki önemi artırmaya devam ediyor.

Bilişim dünyasındaki gelişmelere imkan tanıyan en büyük yeniliklerden biri 5G oldu. 5G teknolojileri henüz tamamen yerleşmezken 6G de son dönemde dünyanın gündemine girmiş durumda.

6G çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan, son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle beraber artan veri trafik yoğunluğuna ve farklı uygulama ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla 5G standartlarının geliştirildiğini söyledi.

Farklı uygulama ihtiyaçlarına aynı anda cevap verebilme kabiliyetinin 5G’yi önceki sistemlerden ayıran en önemli farklılık olduğuna değinen Arslan, birçok farklı kablosuz haberleşme gereksiniminin aynı anda karşılanabilmesi ihtiyacının giderek daha fazla artacağı göz önüne alınarak çalışmalarına başlanılan 6G’nin, 2026 yılında standart çalışmalarına başlayıp 2030’lu yıllarda tüketicinin hizmetine sunulmasını beklendiğini belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime