Turktime

Ceaser ve Brutus'un sikkeleri bulundu

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'nde yürütülen kazılarda bir testide, Roma dönemine ait 651 adet gümüş sikke bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Ceaser ve Brutus'un sikkeleri bulundu
Haberler / Kültür
6 Şubat 2021 Cumartesi 09:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Denizli'de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Aizanoi Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Elif Özer, Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde bulunan Aizanoi Antik Kenti'nde eşsiz bir sikke koleksiyonunun bulunduğunu açıkladı. Bulunan sikkelerin Julius Ceasar ve Brutus dönemlerine ait olduğu belirtildi.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 2012'de dahil olan, aynı zamanda en iyi korunmuş Zeus Tapınağı'na da ev sahipliği yapan Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'nde yürütülen kazılarda bir testide, 651 adet gümüş sikke bulundu. Roma Dönemi'ne ait koleksiyonlarda nadiren görülen bu eserler, Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü koordinatörlüğünde yürütülen kazı ve alan çalışmalarında açığa çıkarıldı. PAÜ Öğretim Üyesi Aizanoi Antik Kenti Kazı heyeti Başkanı Prof. Dr. Elif Özer, kazı çalışmalarındaki bulunan sikkelerin son derece özel bir eser niteliğinde olduğunu söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime