Turktime

Tarihi kilise definecilerin hedefinde

Trabzon'da oldukça dik ve engebeli araziden yürüyerek ulaşılan Pedromida Kilisesi, defineciler tarafından talan ediliyor.
ABONE OL
Abone Ol
Tarihi kilise definecilerin hedefinde
Haberler / Kültür
4 Şubat 2021 Perşembe 13:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesindeki Çamlık mahallesi Dereiçi mevkiinde sarp ve blok bir kayanın altında konumlandırılmış ve iki kattan oluşan Pedromida Kilisesi definecilerden kurtarılamıyor.

Oldukça dik ve engebeli araziden fındıklık ve çalılık-dikenlik içinden yaklaşık 300 metre yürüyerek ulaşılan kilisenin odalarında definecilerin yaptığı kazı çalışmalardan kalan moloz yığınları yer alıyor.

Duvarlarından fresk izlerinin bulunduğunu kilisenin ikinci katına ulaşım sağlanamazken, definecilerinin ikinci kata ulaşmak için yaptıkları merdivenler alınan tehlikeyi gözler önüne seriyor. 2018 yılında kilisede izinsiz kazı yapan defineciler jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalanırken, yöre sakinleri tahribatın meydana geldiği kilisenin turizm kazandırılmasını istiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime