Turktime

Çanakkale Kara Savaşları’na özel sergi

Çanakkale Savaşı’nın deniz bölümünün zaferle sonuçlandığı 18 Mart’ın ardından Çanakkale Savaşları’nda kara çıkarmasının yapıldığı 25 Nisan da, Hisart Canlı Tarih Müzesi; Çanakkale Destanı’na tanıklık ediyor.
ABONE OL
Abone Ol
Çanakkale Kara Savaşları’na özel sergi
Haberler / Kültür
24 Nisan 2021 Cumartesi 16:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hisart Canlı Tarih Müzesi; Çanakkale Destanı’na tanıklık ediyor. Hisart Canlı Tarih Müzesi’nin Çanakkale katı; Savaşın şiddetini yansıtan; 1.Dünya Savaşı Çanakkale Cephesi’nde Anzak ve Türk kuvvetleri arasında 6 Ağustos 1915’de başlayan Kanlı sırt muharebesi dioraması, savaşın yer altında ve yer üstünde verilen mücadelesini yansıtan Yukarıdakiler Aşağıdakiler dioraması, 25 Nisan Anzak çıkarması dioraması, Çanakkale Siper savaşları dioraması, Seyit Onbaşı Dioraması, savaşta yaralanan bir Anzak askerini sırtında taşıyan bir Türk askeri canlandırması, Anzak askeri canlandırması gibi tarihe ışık tutacak eserlere evsahipliği yapıyor.

Çanakkale Destanı’nın eşsiz mirasını gün yüzüne çıkaran Çanakkale koleksiyonunda diaromaların, canlandırmaların yanısıra Anzak askeri şapka ve üniformaları, Çanakkale cephesinde savaşan Türk askeri üniforması, pek çok mermi, madalyalar, tabancalar, el bombaları, çantalar, barut kutuları, mataralar, havacı bröveleri, Çanakkale Savaşını yansıtan tablolar, döneme ait fotoğraflar, mektuplar, dokümanlar, aksesuarlar, Fransız ve Anzak askerlerine ait olan objeler de yer alıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime