Turktime

Banksy’nin minyatür eseri bir milyon sterline satıldı

Great British Spraycation adlı sergi çerçevesinde çeşitli noktalarına 10 eser bırakan Banksy’nin işlerinin yer aldığı minyatür model 1 milyon sterline satıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Banksy’nin minyatür eseri bir milyon sterline satıldı
Haberler / Kültür
1 Şubat 2022 Salı 16:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İngiliz sokak sanatçısı Banksy’nin işlerinin yer aldığı minyatür model 1 milyon sterline satıldı. Sanatçı geçtiğimiz aylarda “Great British Spraycation” adlı sergi çerçevesinde İngiltere’nin çeşitli noktalarına 10 eser bırakmıştı.

Bu sergi çerçevesinde Great Yarmouth, Norfolk’ta Merrivale Model Village adlı minyatür parkına giden Banksy, buradaki bir ahır modelinin üzerine “Banksy” ve “Go big or go home” yazılarını yazdı, daha sonra ise eseri orada bıraktı.

Banksy “The Merrivale Stable” adını alan eserin kendine ait olduğunu da Instagram üzerinden paylaştığı videoyla duyururken, modelin sahiplerinin açık artırmaya sunduğu eser, telefonla müzayedeye bağlanan bir alıcıya iki dakika içinde satıldı. Newcastle’daki Anderson and Garland adlı müzayede evinde gerçekleşen açık artırmada çekiç fiyatı 800 bin sterlin olurken, vergiler ve ek ücretlerle birlikte eserin fiyatı 1 milyon sterlini aştı. 

BBC’nin haberine göre Merrivale Model Village’ın sahiplerinden Frances Newsome, “Banksy hayatımızı kurtardı. Pandemi yüzünden çok fazla kapalı kaldık” derken, “Umarım bu satış, köyümüzün geleceğini kurtaracak” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime