Turktime

Bakan Kasapoğlu: Kadın odaklı spor politikamız her branşta sonuç veriyor

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kadınlar Basketbol Euroleague ve Voleybol CEV Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kalmayı başaran takımları tebrik etti. Kasapoğlu, "Kadın odaklı spor politikamız her branşta sonuç veriyor" ifadelerini kullandı.
ABONE OL
Abone Ol
Bakan Kasapoğlu: Kadın odaklı spor politikamız her branşta sonuç veriyor
Haberler / Spor
25 Mart 2023 Cumartesi 12:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türk sporu bu hafta tarihi haftalarından birini yaşadı.

Bu hafta voleybol ve basketbol branşlarında Türkiye’yi temsil eden takımlar büyük bir başarıya imza attı.

CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde VakıfBank, Eczacıbaşı ve Fenerbahçe yarı finale yükseldi. Fenerbahçe ile VakıfBank, Eczacıbaşı ise milli voleybolcumuz Ebrar Karakurt’un da forma giydiği İtalyan temsilcisi Igor Gorgonzola Novara ile eşleşti. Turnuva’nın finalleri mayıs ayının sonunda İtalya’da oynanacak.

Basketbol branşında ise Kadınlar Euroleague’de Final Four’a (dörtlü final) Fenerbahçe ve Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova takımı yarı finale yükseldi. Fenerbahçe’nin rakibi İtalyan Familia Basket, Çukurova’nın rakibi ise USK Prag oldu. 14-16 Nisan’da oynanacak Final Four’da temsilcilerimiz final bileti için sahaya çıkacak. Kazanmaları durumunda turnuva tarihinde ilk kez Türk finali oynanacak.

Kadınlar Euro Cup'ta ise Galatasaray finale yükseldi ve LDLC Asvel ile eşleşti.

BAKAN KASAPOĞLU: GURUR DUYUYORUZ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’de lisanslı sporcuların yüzde 41’inin kadın olduğuna ve kadın sporcuların son bir senede uluslararası turnuvalarda 3 bin 618 madalya kazandığını vurguladı.

Kasapoğlu, paylaşımında kadınlar basketbol Euroleague ve Eurocup ile Voleybol CEV Şampiyonlar Ligi'nde Türk takımlarının bu seneki başarılarına dikkat çekerek, "Kadınlar basketbol Euroleague’de 2 takımımız Final-Four’da. Eurocup finalinde de biz varız. Voleybol CEV Şampiyonlar Ligi yarı finalinde 3 takımımız var. Kadın odaklı spor politikamız sonuçlarını tüm branşlarda veriyor. Sizinle gurur duyuyoruz’’ ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime