Turktime

Babacan'dan tepki: Muhalefetin görevi postacılık değil!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TELE1’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Babacan, "Muhalefet partisinin görevi postacılık değildir. Vatandaştan duyduğu şikayeti aktarma, vatandaşın derdiyle dertlenme, tabi dinlendirme olabilir." sözleriyle muhalefeti eleştirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Babacan'dan tepki: Muhalefetin görevi postacılık değil!
Haberler / Siyaset
14 Haziran 2024 Cuma 11:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ekonomi yönetimi konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

TELE1’de “Gerçeğin İzinde” programında gazeteci Zeynel Lüle’ye konuşan Babacan, Erdoğan’ın Şimşek deneyinin niye tutmayacağını şöyle açıkladı:

EKONOMİ YÖNETİMİ ÜZERİNE ELEŞTİRİLER

Babacan, canlı yayında şu mesajları verdi:

Tam 11 yıl bu ülkenin ekonomisinin başında oldum. Hiçbir zaman ne asgari ücretli ne de emekli enflasyonun altında bir zam almadı. Hatta enflasyon artı refah payı ödedik biz. Şimdi ise 1 Temmuz geliyor, asgari ücrete zam yapmayacağız diyorlar. En düşük emekli maaşı 10 bin lira. Muhtemelen maaşın köküne zam yaptık diyecekler, maaşın kendisi değişmeyecek, o şekilde devam edecek. Çünkü artması için kanun çıkarmaları gerekiyor, Meclis kapanacak kanundan bahseden yok. Milyonların refahından çalıp yurt dışından gelecek dövize faiz parası toplamak demektir. Şu anki ekonomi yönetiminin özeti budur. Ama hukuk ve adalet olmadan bu sarmaldan çıkmaları mümkün olmayacak. Bunu anlamadılar, anlamıyorlar maalesef.

"MUHALEFETİN GÖREVİ POSTACILIK DEĞİLDİR"

Babacan, muhalefetin daha etkin olması gerektiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

Cumhuriyet Halk Partisi'nin elinde bugün bir yargı reformu hazırlığı var mı? Ben demin gösterdim bizim on numaralı eylem planları. Var mı ellerinde acaba bir önerileri? Ben bilmiyorum. Varsa mesela keşke sunsalar Sayın Cumhurbaşkanı'na değil mi? Eğitimle ilgili mesela dört başı mamur bütüncül bir yaklaşım var mı? Eğer varsa keşke sunsalar. Çünkü bir muhalefet partisinin görevi postacılık değildir. Vatandaştan duyduğu şikayeti aktarma, vatandaşın derdiyle dertlenme, tabi dinlendirme olabilir. Vatandaşın haline tercüman olursunuz ama eğer orada durursanız o yetmez. Sorunu nasıl çözeceğinize dair de hazırlıklarınızın olması lazım. Bundan sonraki süreçte umarım ki bu karşılıklı görüşmeler daha içerikli olur ve önerilerle hükümete gidilir. Ya da hükümetin varsa bir planı, programı, onu da kamuoyuna açıklaması gerekir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime