Turktime

Özgür Özel'den Bahçeli'ye ittifak çağrısı: Bize katılabilir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye ittifak çağrısında bulundu. Özel, "Ben sayın Bahçeli'ye davette bulunayım. Eğer kendisi ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza katılabilir." ifadelerini kullandı.
ABONE OL
Abone Ol
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ittifak çağrısı: Bize katılabilir
Haberler / Siyaset
13 Haziran 2024 Perşembe 16:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bahçeli'nin yazılı açıklamasına çok fazla nefes israf edip kamuoyunda yaratılmaya çalışılan suni tartışmalarla meşgul etmek istemem. Belli ki sorunlar var. Cumhur İttifakı'nın sorunu Cumhur İttifakı'nın sorunudur. Bizim değil.

Bizim ittifak ortağımız olmadığı için kavga edecek kimse yok yanımızda. O yüzden kimseyle bir tartışmamız, gerginliğimiz yok.

'MEMNUN DEĞİLSE BİZİM İTTİFAKIMIZA KATILABİLİR'
Cumhur İttifakı'ndaki sorunları çözmek için bir metinde hem bir kopuş hem bir sadakat hem bir bağlılık hem bir sitem hem bir umut hem bir tehdit barındırılmış. Bunların hiçbiriyle meşgul değiliz.

Ben sayın Bahçeli'ye davette bulunayım. Eğer kendisi ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza katılabilir. Bizim ittifakımızın adı Türkiye İttifakı. O yüzden siyasi partileri birleştirmeye veya CHP ile bir başka siyasi partiye ittifak teklif etmesine gerek yok. Gelsin Türkiye İttifakı'na katılsın.

Burada şöyle zorlukları olur. Bizim ittifakımızda örneğin bir genel başkan yardımcımızın eşini Sayıştay üyesi yapmak için ricacı olmayız. Biz en düşük emekli maaşının asgari ücret olması için gider konuşuruz. Mesela biz Papa seçimine dönmüş Yargıtay seçimini önce kilitleyip sonra bize yakın bir yüksek yargıcı Yargıtay Başsavcısı yapmak için pazarlık etmeyiz. Biz bütün asgari ücretlilerin enflasyona ezdirilmemesi için mücadele ederiz. Eğer Türkiye ittifakında olacaklarsa partideki genel başkan yardımcılarının, adalet ya da diğer bürokrasideki kendilerine yakın kişilerin bir yerlere gelmesi için pazarlıklar, itişmeler kakışmaları bırakıp, bu krizi yaratan AK Parti ve kendilerinin birlikteliğinin sorumluluğundan kaçmayıp gelip emekliye, asgari ücretliye, buğday, çay, fındık, üzüm üreticilerine, çiftçiye, emekliye, emekçilere sahip çıkacak bir mücadeleye varsa gelsin Türkiye İttifakı'na katılsın.

'MEMLEKETİ BU HALE GETİRİP SUÇ ORTAĞINI BİZE İTMESİN'
Bize kimse ittifak falan önermesin. Çünkü bugünün sorumluları bu sorumluluğu taşıyacak. Sayın Bahçeli böyle bir kolaycılık yapmasın, memleketi bu hale kadar getirip suç ortağını bize doğru itmesin. Bu sorunları ya çözsünler ya da bıraksınlar biz çözeriz.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime