Turktime

BM, Taliban'dan izin istedi

Birleşmiş Milletler’in (BM) Afganistan'daki insani işler koordinatörü Ramiz Alekberov, Kabil Havaalanı üzerinden Afganistan'a insani yardım malzemelerinin teslimatı için Taliban'dan izin istediklerini duyurdu.
ABONE OL
Abone Ol
BM, Taliban'dan izin istedi
Haberler / Dünya
1 Eylül 2021 Çarşamba 22:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Alekberov, bugünkü basın toplantısında, "Afganistan’a insani yardım malzemelerinin teslimatıyla ilgili görüşmeler devam ediyor. Teslimatın Kabil Havaalanı üzerinden yapılması için resmi başvuruda bulunduk. Taliban’ın ne zaman izin vereceğini bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Kabil’e insani seferler düzenleme imkanının sadece personel rotasyonu açısından değil, her şeyden önce gıda ve ilaç tedariki bağlamında önemli olduğunu kaydeden BM yetkilisi, şöyle devam etti:

"Kabil Havaalanı'na insani erişimin sağlanmasını aktif olarak talep ediyor, bu yönde görüşmeler yapıyoruz. Gıda ve diğer malzemeleri doğrudan Kabil’e ulaştırabilmemiz için havaalanının mümkün olan en kısa zamanda yeniden çalışmaya başlamasını umuyoruz. Şu anda böyle bir imkanımız yok."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime