Turktime

ABD, Afganistan'dan çekilme sürecini tamamladı

Afganistan'da tüm ülkeler tahliye işlemlerini sona erdiriyor. ABD'nin 31 Ağustos'a kadar tahliye sürecine yardımcı olmak için ülkeye gelen askerlerini taşıyan son uçağın Kabil Havaalanı'ndan kalktığını belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
ABD, Afganistan'dan çekilme sürecini tamamladı
Haberler / Dünya
31 Ağustos 2021 Salı 00:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Taliban militanlarının kontrolü ele geçirdiği Afganistan'da tüm ülkeler tahliye işlemlerini sona erdiriyor. Newsweek gazetesine konuşan ismi açıklanmayan bir yetkili, ABD'nin 31 Ağustos'a kadar tahliye sürecine yardımcı olmak için ülkeye gelen askerlerini taşıyan son uçağın Kabil Havaalanı'ndan kalktığını belirtti.

Gazete editörü Naveed Jamali, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Son uçak havalandı. Savaş sona erdi" ifadelerini kullandı.

Öte yandan AP ajansına konuşan bir Taliban kaynağı, bilgiyi doğruladı. Bununla beraber Reuters'a konuşan Amerikalı yetkililer de 'son Amerikan askerlerinin de Afganistan'dan çekildiğini' kaydetti. Fox News'e konuşan yetkililer ise, tüm Amerikalı diplomatların bu gece Afganistan'dan ayrıldığı bilgisini verdi.

CENTCOM'DAN AÇIKLAMA

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, ABD güçlerinin Afganistan'dan çekilme sürecinin tamamlandığını açıkladı. McKenzie, Afganistan'ı terk etmeden önce 123 binden fazla sivili tahliye ettiklerini ifade etti.

Yetkili, "Taliban, ABD'nin Afganistan'dan çıkışını kolaylaştırmak için havaalanının güvenliğinin sağlanması konusunda iyi bir çaba sarf etti. Ordu, Afganistan'daki operasyonlarını sonlandırıken Taliban, ABD için faydalı ve kullanışlı oldu" dedi.

Bununla birlikte McKenzie, "Taliban, Kabil Havaalanı'nın güvenliğini sağlamakta zorlanacak" diye konuştu. "İsteyen herkesi Afganistan'dan çıkarmadık" diyen McKenzie, ayrıca Afganistan'da 2 bin kadar IŞİD militanının olduğunu belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime