Turktime

Asgari ücret beklentisi: 5 bin TL

Asgari ücretle ilgili her gün yeni bir açıklama gelmeye devam ediyor. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, asgari ücretin brüt en az bin TL olması gerektiğini belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
Asgari ücret beklentisi: 5 bin TL
Haberler / Ekonomi
22 Kasım 2021 Pazartesi 16:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye ekonomisinin son dönemlerdeki gündem maddesi olan asgari ücrete yapılacak zam oranı ile ilgili TÜRES Başkanı Bingöl istedikleri zam oranını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) asgari ücretin 5 bin 200 TL olmasını talep etmişti.

KAYIT DIŞI İSTİHDAM VURGUSU

TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl ise hem çalışanları hem de işvereni memnun edecek bir zammın yapılmasını dile getirerek asgari ücretin vergi alınmadan brüt 5 bin TL olması gerektiğini dile getirdi.

Bingöl, "Ülkemizde yaklaşık olarak 6.5 milyon kişi asgari ücret almaktadır. Bu rakamı mevcut ekonomik koşulları da göz önünde bulundurarak değerlendirdiğimizde yeni yılda çalışanlara brüt en az 5 bin TL asgari ücret verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Asgari ücrete kadar olan gelir üzerinden vergi alınmaması gerekiyor. Vergisiz bir şekilde brüt en az 5 bin TL olarak belirlenebilecek bir asgari ücret hem çalışanları hem de işverenleri rahatlatacaktır. Böylelikle kayıt dışı istihdamın da önüne geçilecektir" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime