Turktime

Altın Koza'nın finalistleri belli oldu

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce 14-20 Eylül'de düzenlenecek 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde 'Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın 10 finalisti belirlendi.
ABONE OL
Abone Ol
Altın Koza'nın finalistleri belli oldu
Haberler / Kültür
4 Eylül 2020 Cuma 10:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali komitesinden yapılan açıklamaya göre, yeni tip corona virüs (Covid-19) tedbirlerine uygun gerçekleştirilecek festivalde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na 40 eserle başvuruldu.

Festivalde, yönetmen Anıl Gelberi'nin Plaza, Barış Hancıoğulları'nın Yeniden Leyla, Ercan Kesal'ın Nasipse Adayız, Fatih Özcan'ın Mavzer, Faysal Soysal’ın Ceviz Ağacı, Gökçin Dokumacı'nın Kuyudaki Taş, Hacı Orman'ın Körleşme, Leyla Yılmaz'ın Bilmemek, Onur Ünlü'nün Topal Şükran’ın Maceraları ve Umut Evirgen'in Ben Bir Denizim filmleri, bu kategoride yarışmaya hak kazandı.

Jüri karşısına çıkacak Plaza, Yeniden Leyla, Nasipse Adayız, Körleşme ve Ben Bir Denizim, yönetmenlerin ilk filmi olma özelliğini taşıyor.

Festivalde, Yeniden Leyla ve Ben Bir Denizim filmleri dünya, 26. Uluslararası Saraybosna Film Festivali'nde ilk kez seyirciyle buluşan Mavzer ise Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, festivali salgına rağmen kesintiye uğratmadan devam ettirme kararı verdiklerini belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime