Turktime

Kübalı doktorlara Nobel desteği

Ünlü Zorba filminin müziklerinin bestecisi Yunan Mikis Theodorakis, Kübalı doktorların 2021 Nobel Barış Ödülü’nü almasını destekliyor.
ABONE OL
Abone Ol
Kübalı doktorlara Nobel desteği
Haberler / Kültür
2 Eylül 2020 Çarşamba 13:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dünyaca ünlü Yunan besteci Mikis Theodorakis’in, Nobel Barış Ödülü’nün Küba Henry Reeve Sağlık Tugayı olarak bilinen Kübalı doktorlara verilmesi insiyatifini desteklediği ifade edildi. Yoksul ülkelerin Covid-19’a karşı mücadelesinde yardımcı olmak için dünyanın dört bir yanına giden sağlık tugayının Nobel Barış Ödülü’ne adaylığı uzun süredir dünya gündemde.

Geçtiğimiz 29 Temmuz tarihinde 95 yaşına giren besteci, “hep gerçek dayanışma ilkeleri ve insani değerlerle yardıma ihtiyacı olan halklara ulaşan” tugayın bu ödülle onurlandırılmasını desteklediğini belirtti.

Kübalı doktorlara 2021 yılında Nobel ödülünün verilmesi inisiyatifinin Yunan ayağının yöneticisi Velissarios Kossivakis Prensa Latina’ya gönderdiği basın bildirisinde, Theodorakis’in şöyle ifade ettiğini aktardı: “Küba devrimi, dünya halklarına emperyalizmin pençelerinden kurtuluş ve bağımsızlık savaşı yolunu gösteren parlak bir örnektir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime