Turktime

Alman basınından Türkiye'ye şok suçlama!

Avrupa'da ortaya çıkan göçmen akını, kaos ve soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Avrupa durum değerlendirmesini yapmaya devam ederken, krizin faturasını Türkiye'ye kesmeye kalktı. Alman basını olanlardan Türkiye'yi sorumlu tuttu.
ABONE OL
Abone Ol
Alman basınından Türkiye'ye şok suçlama!
Haberler / Dünya
9 Kasım 2021 Salı 21:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Avrupa Belarus, Poloya merkezli bir mülteci krizi ile karşı karşıya.Minsk yönetiminin sınırdaki geçişlerde kontrolü kaldırdığı videolar sosyal medya üzerinde yayılım gösterirken, bölgede oluşan bu krizden çıkış yolu arayan Avrupa'da, Türkiye aleyhinde haberler yazılıp çizilmeye başlandı.

Bunun son örneğini Alman Bild gösterdi. Ülkenin en prestijli yayım organlarından olan Bild'de Türkiye ile ilgili akılalmaz iddialara yer verildi.

"ERDOĞAN ALMANYA'YA MÜLTECİ GÖNDERİYOR"

Almanya'dan gelen açıklamalarda, 2015 yılında yaşananlara benzer bir göçmen krizinden endişe edilirken, Bild'in krizin sorumlusu olarak Türkiye'yi göstermeye çalışması dikkat çekti.

Göçmenlere yer verilen haberin fotoğrafında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de yer aldı. "Güvenlik çevrelerine" dayandırılan haberde, iki lidere işaret edilerek, "Belarus üzerinden hedefli bir şekilde Almanya'ya mülteci gönderiyorlar." denildi.

"GÖÇMENLER UÇUŞ PLANINI KULLANIYOR"

Son altı haftada 6 binden fazla göçmenin Belarus üzerinden Almanya'ya geçtiği belirtilirken, söz konusu kişilerin "Erdoğan ve Putin tarafından desteklenen uçuş planını kullandığı" şeklinde sıradışı iddia ortaya atıldı.

BILD'DEN AKILALMAZ İDDİA

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun, Avrupa Birliği'nin (AB) yaptırımlarına misilleme olarak göçmenleri AB ülkelerine doğru ittiği kaydedildi. Lukaşenko'nun AB'ye yönelik hamlesinin "Erdoğan ve Putin tarafından desteklendiği" savunuldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime