Turktime

İsrail'den sözde Ermeni soykırımı için yasa hazırlığı

İsrail’de muhalefet kanat milletvekilleri, Türkiye karşıtı bir plan için harekete geçti. Parlemento vekilleri, sözde Ermeni soykırımını resmen tanımak ve her 24 Nisan'da anma günü düzenlemek için bir yasa tasarısı sundu.
ABONE OL
Abone Ol
İsrail'den sözde Ermeni soykırımı için yasa hazırlığı
Haberler / Dünya
9 Kasım 2021 Salı 19:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsrail'de muhalif milletvekilleri, Türkiye karşıtı sözde Ermeni soykırımını tanımak ve anmak için hazırlanan yasa tasarısının kabulü için parlamentoda harekete geçti.

MUHALİF MİLLETVEKİLLERİ HAREKETE GEÇTİ

İsrail Parlamentosu'nda (Knesset), Haziran 2018'de oylanması planlanan ve 1915 olaylarının "Ermeni soykırımı" olarak tanınmasını öngören yasa tasarısı, dönemin İsrail hükümetinin karşı çıkmasıyla meclis gündeminden düşmüştü.

2018'de yapılan çalışmanın üzerinden 3 yıl geçerken muhalif kanadın milletvekilleri yeniden harekete geçti. Aynı yasa tasarısı, Yuli Edelstein, İsrail Katz, Yoav Kish, Haim Biton ve Moshe Arbel ile birlikte Shas MK Yaakov Margi adlı milletvekilleri tarafından sunuldu.

DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELMİŞTİ

Dönemin muhalefet partisi Meretz lideri Tamar Zandberg tarafından gündeme alınan yasa tasarısı, Mayıs 2018'de İsrail Parlamentosu’nda 120 milletvekilinden yalnızca 16'sının katıldığı bir oylamada gündeme alınması kabul edilmişti.

Meretz Partisi, Türkiye’de 2018'de yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminden sonra İsrail hükümetinin de desteğiyle söz konusu yasanın kabul edilmesini hedefliyordu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime