Turktime

Frig dönemi animasyonlarla anlatılacak

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Büyük Göztepe Tümülüsü'nde, Frig döneminin yaşantısı animasyonlarla anlatılacak.
ABONE OL
Abone Ol
Frig dönemi animasyonlarla anlatılacak
Haberler / Kültür
29 Aralık 2020 Salı 11:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve "En iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki Büyük Göztepe Tümülüsü'nde, Frig döneminin yaşantısı animasyonlarla hayat bulacak.

Karabük Valisi Fuat Gürel, Frig dönemine tarihlendirilen ve bölgedeki tek Frig tümülüsü olduğu değerlendirilen Büyük Göztepe Tümülüsü'nün turizme açılması için sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Mimarisi ve büyük ölçekli olması ile tümülüsün dikkat çektiğini belirten Gürel, şunları kaydetti:

"Tarihi antik çağlara uzanan 25 metre yüksekliğindeki tümülüste 20 mezar ve bu mezarlarda yatan kişilere ait bulgular, oldukları yerde sergilenecek. Büyük Göztepe Tümülüsü'nün çatısının kapatılarak turizme kazandırılması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çatı projesinin tamamlanması ile birlikte hazırlayacağımız proje ile Frig döneminin yaşantısını, etnografyasını, kültürünü ve mutfağını yansıtan görseller ve animasyonlar hazırlanarak, restore edilen mezarlarla birlikte gelen misafirlerin ziyaretine açılacak."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime