Turktime

Abdulkadir Selvi yazdı: Kılıçdaroğlu 6'lı masayı sattı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü "Özdağ’la anlaşma Kürt oylarını kaybettirir mi, Kılıçdaroğlu’nun oyları düşer mi?" başlıklı köşe yazısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ ile anlaşma yapmasını değerlendirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Abdulkadir Selvi yazdı: Kılıçdaroğlu 6'lı masayı sattı
Haberler / Medya
25 Mayıs 2023 Perşembe 08:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ikinci tura kalan cumhurbaşkanı seçimlerinde Millet İttifakı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaptığı anlaşmayı değerlendirdi.

Selvi, Kılıçdaroğlu'nun "her turda bir ittifak" yaptığını savundu:

"Kılıçdaroğlu birinci tura Millet İttifakı ile girdi. Millet İttifakı’nın yetmediği yerde Kandil’le, HDP ile işbirliği yaptı. Seçimler ikinci tura kaldı. Kılıçdaroğlu bu kez Türk milliyetçiliği gömleğini giydi, Ümit Özdağ ile mutabakat imzaladı. Eğer seçimlerin üçüncü tura kalma ihtimali olsaydı Kılıçdaroğlu HÜDA Par’la ittifak yapar mıydı?"

“6’LI MASAYA RAĞMEN…”

Selvi, Kılıçdaroğlu'nun 6'lı Masa'yı yolda bıraktığını öne sürerek şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu, 6’lı Masa’ya rağmen Ümit Özdağ ile anlaşma yaptı. Bu durumda 6’lı Masa seçimlerde aşkla, şevkle çalışır mı? HDP’liler Kürt seçmeni sandığa yönlendirmede zorluk yaşamaz mı? Bir motivasyon kaybına neden olmaz mı? Ümit Özdağ ile anlaşan Kılıçdaroğlu için HDP seçmeni seferber olur mu? HDP’li Erol Katırcıoğlu, ‘Kusura bakmayın ama böyle bir ittifakın adayına oy vermemiz mümkün değil’ diye tepki gösterdi. Ümit Özdağ’ı kazanayım derken HDP seçmenini küstürmek Kılıçdaroğlu’nun oylarını düşürmez mi? Bu gidişle Kılıçdaroğlu ilk turda aldığı oyu da alamayacak ve bu seçimin kaybedeni olacak."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime