Turktime

Abdulkadir Selvi: Rize mesaj verdi!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını gerçekleştirdiği Rize-Artvin Havalimanı'yla ilgili bir yazı kaleme aldı.
ABONE OL
Abone Ol
Abdulkadir Selvi: Rize mesaj verdi!
Haberler / Medya
15 Mayıs 2022 Pazar 09:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rize'de vatandaşların 2023 seçimleri için mesaj verdiğine değinen Abdulkadir Selvi, "Cumhurbaşkanlığı turunu Rize’den başlatıp ancak üç yüz, beş yüz kişiyi toplayan Ekrem İmamoğlu’na Rize mesaj verdi" dedi.

ABDULKADİR SELVİ'NİN YAZISI ŞÖYLE:

Rize mesaj verdi

Hayatımda ilk kez deniz dolgusu üzerine iniş yapılan bir havaalanına indim.

Zaten dünyada da 5 adet varmış. İkisi bizde. İlki Ordu- Giresun Havalimanı’ydı. Rize-Artvin Havalimanı ikincisi oldu. Karadeniz dalgalıdır. ‘Çırpınırdı Karadeniz’ diye boşa söylenmemiş. Uçağımız Rize’ye inerken çarşaf gibi bir deniz vardı. Tuhaf bir duygu. Bir bakıyorsun denizin üstündesin, bir bakıyorsun havaalanına inmişsin. Uçağımız inerken Rizeliler camlara yapışmıştı. “Denize girdiğim yere uçakla iniyorum” dedi birisi. Rize-Artvin Havalimanı’nın kulesi çay bardağını temsil ediyor ama havalimanı da yerel mimariye uygun olarak yapılmış. Erdoğan’ı karşılamak için Rizelilerin Formula yarışlarından esinlenerek ürettikleri “Formulaz”lar da yerlerini almışlardı.

İKİ CUMHURBAŞKANI

Havaalanına ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan indi. Onun ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in uçağı iniş yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve bakanlarla karşıladı Aliyev’i. Erdoğan’la selamlaştık. “Hayırlı olsun” dedik. Mutluydu. Nasıl olmasın? Rize’nin asırlık hayalini gerçekleştirmiş. Şeref salonunda Erdoğan ile Aliyev’i izledim. İki kardeş ülkenin cumhurbaşkanları olmanın ötesinde bir samimiyetleri var. Karabağ süreci iki lideri daha da yakınlaştırmış. Bir süre Ukrayna savaşı ve bölgemizdeki gelişmeleri konuştular.

RİZE COŞTU

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime