Turktime

Osman Müftüoğlu: Ne oldu da çocuklarımız antidepresan kullanmak zorunda kaldı?

Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, ülkemizde birçok kişinin depresyonla mücadele ettiğini hatta çocukların bile antidepresan kullandığını belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
Osman Müftüoğlu: Ne oldu da çocuklarımız antidepresan kullanmak zorunda kaldı?
Haberler / Medya
14 Mayıs 2022 Cumartesi 14:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Osman Müftüoğlu, "Peki, ne oldu da depresyon bu kadar yaygın bir problem haline geldi? Ne oldu da çocuklarımız bile antidepresan kullanmak zorunda kaldı?" ifadelerini kullandı.

OSMAN MÜFTÜOĞLU'NUN YAZISI ŞÖYLE:

Dijital zehirlenmeye dikkat

Anlaşılan o ki önümüzdeki günlerde sağlık gündemimizin en önemli önceliklerinden biri “DEPRESYON MESELESİ” olacak.

Bunu biz hekimler her gün net ve açık olarak hissediyoruz. Ve çok iyi biliyoruz ki “sisli beyin, fibromiyalji, kronik yorgunluk sendromu, uykusuzluk, nöropati” ve daha pek çok güncel sağlık probleminin arka planında da aslında yine “depresyon meselesi” var. Peki, ne oldu da depresyon bu kadar yaygın bir problem haline geldi? Ne oldu da çocuklarımız bile antidepresan kullanmak zorunda kaldı? Ve ne oldu da depresyon orta yaş ve yaşlıların öncelikli sağlık problemlerinden biri oldu? İsterseniz gelin, bu soruna çok da farkına varmadığımız bir noktadan “DİJİTAL ZEHİRLENME-DEPRESYON İLİŞKİSİ”nden başlayalım.

ÖNEMLİ
NEDİR BU DİJİTAL ZEHİRLENME

BİZ De Aslen Buralı Değiliz” kitabının yazarı Tuğba Şengül Lik, bakın ne diyor: “Dijital teknoloji hayatımızı kolaylaştırırken yemek sofralarından tutun da yatağımızın içine kadar girerek bizi kendine bağımlı yaptı. Kabul edelim, dijital teknolojiyle aramızda ‘sağlıklı gitmeyen’ bir ilişki var. Biraz hastalıklı bir ilişki bu... Dengesi bozulmuş bir ilişki... Dijital teknolojiyle aramızdaki ilişkiyi yönetemediğimizde başımıza gelmedik kalmıyor.” Ben daha en baştan söyleyeyim: Başımıza gelenlerin ilki ve en önemlisi şu: D-E-P-R-E-S-Y-O-N!

BİR UYARI
RAKAMLARA DİKKAT

DEPRESYON meselesinde ne kadar kötü bir noktaya doğru gittiğimizin en önemli işaretlerinden biri de depresyon ilaçlarının satışındaki patlamadır. Ülkemizde 2017 yılında 48 milyon kutu civarında antidepresan ilaç satılırken bu rakam 2020’de 54 milyon kutuya, 2021’de ise 59 milyon 641 bin kutuya yükselmiştir. Sadece bu rakamlar bile halkımızın ruh sağlığının hangi noktaya doğru gittiğinin net ve açık bir işaretidir...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime