Turktime

ABD'den İran'a diplomasi için nükleer adım şartı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İran’ın diplomaside alan oluşturmak için gerilimi azaltıcı adımlar atması gerektiğini belirterek, bu konuda ilk atacağı adımın Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile işbirliği yapmak olduğunu ifade etti.
ABONE OL
Abone Ol
ABD'den İran'a diplomasi için nükleer adım şartı
Haberler / Dünya
26 Eylül 2023 Salı 23:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD, İran ile diplomasi için nükleer adım şartını açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller yaptığı açıklamada, İran’ın nükleer programına değinerek, "İran, diplomasi için alan oluşturmak istiyorsa gerilimi azaltıcı adımlar atmalı" dedi.

İran’ın bu konuda ilk olarak nükleer programı kapsamında adım atması gerektiğini aktaran Matthew, "Sadece son birkaç hafta içinde İran'ın, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (IAEA) işini yapmasına engelleyecek adımlar attığını gördük. Yani eğer İran gerilimi azaltıcı adımlar atma konusunda gerçekten ciddiyse, yapabileceği ilk şey UAEA ile işbirliği yapmak olacaktır." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime