Turktime

ABD'de ''Gizemli Hastalık'' paniği

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Vietnam gezisinde yaşanan rötarının 'gizemli hastalık' olarak da anılan Havana sendromu ile bağlantılı olabileceği iddia edildi.
ABONE OL
Abone Ol
ABD'de ''Gizemli Hastalık'' paniği
Haberler / Dünya
25 Ağustos 2021 Çarşamba 15:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in Singapur’dan Vietnam’a yapacağı ziyaretin ertelenmesinin sebebi 'bir sağlık sorunu' olarak açıklanmıştı.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Vietnam rötarının 'gizemli hastalık' olarak da anılan Havana sendromu ile bağlantılı olabilir

Aynı haberlere göre, söz konusu ziyaret Vietnam’daki iki ABD'li yetkilide Havana sendromu şüphesi tespit edilmesiyle ertelendi.

İLK VAKA DEĞİL

Korona salgını bitmeden... Gizemli hastalık Havana Sendromu geri döndüKorona salgını bitmeden... Gizemli hastalık 'Havana Sendromu' geri döndü!
CBS News'a konuşan adı açıklanmayan bir ABD'li yetkili olayın Vietnam'da bildirilen ilk Havana sendromu vakası olmadığının altını çizdi.

Temel semptomları arasında migren ağrısı ve baş dönmesi olan bu rahatsızlığa, ilk olarak 2016 ve 2017'de Küba'da görüldüğü için Havana sendromu adı veriliyor.

O dönem ABD, Küba'yı "sonik saldırılar" düzenlemekle suçlamıştı. Küba ise suçlamaları reddetmişti.
Rahatsızlık yaşayan ABD'li yetkililerin bir bölümü Avusturya'nın başkenti Viyana'da görev yapıyor. Viyana, uzun yıllardır Avrupa'nın diplomatik faaliyet merkezi olarak biliniyor.

Aynı zamanda Soğuk Savaş yıllarından bu yana casusluk ve istihbarat ajanlarının görev merkezi olarak da tanınıyor.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime