Turktime

Joe Biden: Tahliye sürecini uzatmayacağız!

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Pentagon'un tavsiyesine uyarak Afganistan'daki tahliye sürecini 31 Ağustos'tan sonraya uzatmayacağını bildirildi.
ABONE OL
Abone Ol
Joe Biden: Tahliye sürecini uzatmayacağız!
Haberler / Dünya
24 Ağustos 2021 Salı 19:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD basınının Beyaz Saray yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Başkan Joe Biden bu sabah G-7 liderleri ile yaptığı görüşme sonrası Afganistan'daki tahliye ve çekilme süreciyle ilgili kararını verdi.

SON TARİH 31 AĞUSTOS

Yetkililer, dün Pentagon'un Biden'a tahliye sürecini 31 Ağustos'tan sonrasına uzatmaması yönünde tavsiye verdiğini, Biden'ın ise bu tavsiyeye uyarak 31 Ağustos tarihine sadık kalacağını aktardı.

Ayrıca yetkililer, Biden'ın bu sürenin uzaması durumunda Pentagon'dan acil durum planı hazırlamasını istediğini de sözlerine ekledi.

Taliban Sözcüsü Zabibullah Mücahid, bugün düzenlediği basın toplantısında, Afganistan'dan tahliyelerin, yabancı güçlerin geri çekilmesi için belirlenen 31 Ağustos'a kadar tamamlanması gerektiğini söylemişti.

G7'DEN ÇAĞRI

G7 liderleri, Afganistan konusunda BM ve G20 aracılığıyla müttefikler ve bölge ülkeleri ile birlikte çalışacağını söyledi.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen G7 Liderler Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, toplantının odak noktasının insanları tahliye etmek ve güvenliklerini sağlamak için beraber çalışmak olduğunu belirterek, “Taliban'ı tanıyıp tanımamak toplantının konusu değildi” dedi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel ise tahliye organizasyonunun ABD'siz sürdürülmesinin mümkün olmayacağını ifade etti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "Taliban 31 Ağustos'tan sonra ülkeden ayrılmak isteyenlere güvenli geçişi garanti etmek zorunda" dedi.

Taliban'dan bugün yapılan açıklamada, sürecin tüm ülkeler için 31 Ağustos'ta sonlandırılmasını beklediklerini ifade etmişti.

  Haberin Videosu

ABD, Joe Biden, Pentagon, Afganistan

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime