Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
   ÖNCEKİ
SONRAKİ   
9 / 10
Sağlık
24 Mayıs 2023 Çarşamba 13:01

Son dönemde çok popülerler: Bitkisel sütler sağlığa gerçekten faydalı mı?

6- Marketlerde satılan bitkisel sütlerin birçoğunda tat vermek amacıyla ilave şeker, yağ ve bazen gıda katkı maddesi yer alabiliyor. Bu durum bitkisel sütleri zararlı hale getirir mi?

Bitkisel sütlerdeki ilave şeker, yağ ve besin katkı maddelerinin zararlı olup olmadığı, tüketilen miktar ve bireysel sağlık durumuyla ilişkilidir. İlave şeker ve yağın tüketimi dikkatli bir şekilde kontrol edilmelidir, çünkü fazla tüketimi sağlık sorunlarına yol açabilir. Aynı şekilde, bazı besin katkı maddeleri de bazı kişilerde hassasiyete veya reaksiyonlara neden olabilir. İlave şeker içeren bitkisel sütler, genellikle tatlandırılmış versiyonlardır ve tatlı bir lezzet sağlamak için şeker veya tatlandırıcılar eklenmiştir.

Düşük veya hiç ilave şeker içermeyen bitkisel sütleri tercih etmek veya evde kendi bitkisel sütlerinizi yapmak, şeker alımınızı kontrol altında tutmanıza yardımcı olabilir. İlave yağ içeren bitkisel sütler genellikle daha kremamsı bir dokuya ve daha zengin bir tat profiline sahiptir. Ancak, yağ içeriği yüksek olan bitkisel sütler, daha yüksek enerji içerebilir. Eğer ağırlık kontrolü veya enerji alımı önemliyse, yağ içeriği düşük olan veya yağsız bitkisel sütleri tercih etmek daha uygun olabilir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu galeri henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime