Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UĞUR BAŞKAN YİNE ŞOVUNU YAPTI
Uğur Özteke
YAZARLAR
3 Ekim 2021 Pazar

UĞUR BAŞKAN YİNE ŞOVUNU YAPTI

 

 

Son yerel seçimlerde AK Parti’nin Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bazı büyükşehirleri kaybetmesinin ardından yerelde Anadolu’nun parlayan yıldızı, en nihayetinde hak ettiğini bulmaya başladı.
Evet Türkiye’de kim olursa olsun şunu kabul etmeli ki siyaset Ankara’da finans İstanbul’da.
Ancak yine birilerinin göz ardı edemeyeceği bir gerçek var ki “gizli para da Anadolu’da”.
Anadolu insanı para konusunda yani görünmeyen büyük servet için “gizli çıkı” ifadesini kullanır.
Şunu çok açık iddia ederim ki bir dönem 42 büyük holdingi ile “yeşil sermayenin başkenti Konya” bunu siyasette zaman zaman ispatlamıştır.
Buna paralel olarak bunu zaman zaman iyi, zaman zamanda kötü olarak ispatladı.
Bu da ayrı bir gerçek.
Neyse şimdi fazla gerilere gitmeden, son yerel seçimlerin ardından Konya, dolayısıyla Konya’nın lokomotifi Konya Büyükşehir’den söz etmek istiyorum.
……….
Yerel Belediyecilikte “milli görüşün” öncü modeli olan Konya, AK Parti iktidarlarında da hep öncü ve örnek olsa da siyasetin ve finansın gölgesindeki paralel hayatta belediyecilikte de İstanbul ve Ankara’nın gölgede kalıyordu. 
Son yerel seçimlerin ardından Konya Ankara, İstanbul ve dolayısıyla Türk basınında da tozlarından kurtulmaya başladı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu dönemde Belediye Başkanlığındaki tecrübesinin yanı sıra vizyonu, aklı ve yerindeki hamleleri ile Külliyenin de takdirini kazandı.
Nasıl kazandı? Diye soranlara şu örneği verebiliriz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile “Konya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Kapalı Maraş’ın Yeniden İnşasında Yer Alıyor”…
İzninizle bunu da azıcık açalım mı?
“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Kapalı Maraş’ta incelemelerde bulunan Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kıbrıs ile Konya’nın çok eskilere dayanan bağlarını güçlendirmek için çalıştıklarını söyledi. 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresiyle, bölgenin yeniden inşası için çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Altay, “Bugüne kadar bize verilen görev sürecin tamamlanması ve Gazimağusa Belediyesi’ne Kapalı Maraş’ta bu işlerin sürdürülebilmesi için ekipman desteği verilmesiydi. Elhamdülillah bu görevimizi Konyalılar adına başarıyla gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Ersin Tatar Bey de ziyaretlerinde memnuniyetlerini ifade etti.” dedi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 46 yıldır kapalı tutulan ve alınan kararla kademeli olarak açılmaya başlanan Maraş bölgesi için Türkiye’nin seferber olmasının ardından Konya Büyükşehir Belediyesi, bir kısmı halkın kullanımına açılan bölgede kamu alanlarında çevre düzenlemeleri yapıyor.”
…………….
Şimdi gelelim hala sımsıcak ve üzerinde dumanı tüten son projeye.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, üç gün süren ve yaklaşık 263 bin kişinin ziyaret ettiği "Konya GastroFest"ten son derece mutlu. 
Bu organizasyon ile Şehir merkezi tek kelime ile Ecdat Parkına aktı aktı. 
Üç gün boyunca en çok terleyen, en çok çalışan ve yemek kokan (!) isim ise tartışılmasız Uğur Başkan idi.
Et kavurma kazanında kepçe sallayan, hamur ve et ile etliekmeği hazırlayıp fırının koltuğuna bırakan daha sonra kürek ile pişmiş etliekmeği alıp kesen Başkan Türk basının da ilgi odağı oldu.
………………
Bu organizasyonu izlerken siyasilerden çok halkın, aile fertlerinin toplu halde "Konya GastroFest" alanını gezmelerini ve tepkilerini analiz ederken Uğur Başkanın Sayın Cumhurbaşkanın nezdinde pabucu dama atılan diğer Belediye Başkanlarının yerine çok haklı olarak yer aldığını da görebiliyorduk.
………….
Ekranlarda mutfak ve yemek programlarının nasıl ilgi odağı olduğunu düşündüğümüz zaman Uğur Başkan ve Konya Ekim ayına yine parlayan yıldız olarak giriyordu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime