Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KOLAY YOLDAN ŞÖHRET OLANLAR!
Tuğrul Sarıtaş
YAZARLAR
9 Haziran 2022 Perşembe

KOLAY YOLDAN ŞÖHRET OLANLAR!

Gazete ve dergilerin magazin sayfalarında, TV programlarında reyting rekorları kırdıkları iddia edilen sözde ünlüleri, halk aslında dalga geçmek için izliyor. Onlara gülüyor, bir süre sonra da çöpe atıyor.

Dizi kanallarında bulunan bir çok başrol oyuncusu bölüm başı tahmini 70 ila 90 bin Türk lirası arası alıyor! Bunlarda hep aynı kişiler; bir diziden, diğer diziye geçiyor. TV izleyicisi de bıktı artık aynı yüzleri görmekten. O kadar çok kabiliyetli kişi var ki! Ama bu kişiler; sadece arkada dekor olarak kullanıyor. Ekranda görünmek istiyorlar; eğitimini bile almışlar! Fakat kameranın 1 metre yakınına bile yaklaştırılmıyor. Sözün kısası; fırsat tanınmıyor. 100-150 TL karşılığı koşturuyorlar, sabahlara kadar! Başrol oyuncularına 70-90 bin TL haftalık olarak ödenirken, yardımcı oyunculara ayda bir ödeme yapılıyor.

ŞÖHRET OLMAK KOLAYMI?

Başarılarından ya da projelerinden çok skandallarıyla tanınan simaların şöhret basamaklarının en tepesinde kalabildiklerini anlamak gerçekten çok zor. Güzel para kazanıyor ve hepimizin hayatında bir şekilde yer işgal ediyorlar... "Ünlü" sıfatını hak etmek hiç bu kadar kolaymı? Meslek hayatlarında yetenekleri ve aldıkları eğitim doğrultusunda parlayanlardan farklı olarak, tepeden inmelere "ünlü" denilmesi yanlış! Dizi ya da sinema projelerinde üstlendikleri küçük roller, tek şarkılık albümler ya da son yıllarda sayıları gittikçe artan çeşitli yarışma programlarıyla tanınan bu kişiler, iş yaşamlarında sürekli bir başarıya imza atmasalar da bir şekilde kendilerinden söz ettirebiliyorlar.

MEDYATİK ÜNLÜLER

Uzman psikolog ve aile terapisti Dr. Füsun Budak, "Son yıllarda işi, kariyeri, eğitimi ve kültür düzeyi ile kendini gösteremeyen kişiler, kısa yoldan şöhret olmanın çarelerini aramaya başladı. Görsel medyanın da etkisiyle o yarışma senin bu yarışma benim gezer oldular" cümleleri bu ünlülerin bir kısmının hikayelerini açığa çıkarıyor.

AİLE DESTEĞİ İLE ŞÖHRET

Bazen aileden gelen şöhrette ünlü olmaya destek oluyor. Sansasyonel hayatlar ve fırtınalı ilişkiler bu insanları moda ve magazin dergilerinin kapaklarına taşımaya yetiyor. Meslekleri olmasa da; televizyon programlarında boy gösteriyor, ünlü firmaların reklam kampanyalarında yer alıyor, dergi ve gazetelerde yaşamlarıyla ilgili röportajlar veriyor, katıldıkları davetlerde çekilen fotoğrafları ve giyim tarzlarıyla magazin gündemini işgal ediyorlar. Şöhret basamaklarını hızla tırmanıp paraya para demeyen, skandalları ve aşk hayatlarıyla tepeden inme medyatik oluyorlar. Popüler kültür, güzelliğiyle ön planda olan insanlara; tasarımcı, oyuncu, şarkıcı, sunucu ve model gibi sıfatları kolayca bahşederken, toplumun yeni ve görülmemiş arayışını doyurup, yeri geldiğinde de kolayca geri alabiliyor.

KOLAY YOLDAN ŞÖHRET

İletişim Danışmanı Özgür Aras bu tip ünlülerin unutulmaya mahkum olduklarını söylüyor: "Kolay yoldan şöhret olan insanlar gerçekten kabiliyetli ve başarılılarsa kısa bir süre sonra yaptıkları işlerle adından söz ettirmeyi bilirler. Medyada sık sık rastladığımız, reyting rekorları kırdıkları iddia edilen sözde ünlüleri ise halk aslında dalga geçmek için izliyor. Onlara gülüyor, bir süre sonra da çöpe atıyor. 18 yıldır ünlülerle birlikte çalışıyorum. Belli bir süre hayran olunan bir ünlünün daha sonra unutulduğunu defalarca gördüm. Aslında az gelişmiş ve ilerlemeye çalışan toplumlara özgü bir durum bu. Kısaca "bu sektörde hızla para kazanılsa da kalıcı olmak çok zor." Demek ki; kısa yoldan ünlü olmasına rağmen, aklını ve yeteneğini doğru zamanda ve yerde kullanıp bir sektörde başarılı olmaya baş koymuş, şöhretin pırıltılı dünyasından gözleri bozulmamış ünlüleri de alkışlamak gerek! Skandallarıyla konuşuluyor, sürekli sevgili değiştiriyorlar. Sevgilileri de genellikle kendileri gibi zengin ve ünlü. Davetlerden partilere koşmaktan hiç boş vakitleri yok."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime