Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
FÜTURSUZLUĞUN BEDELİ
M. Kürşat Türker
YAZARLAR
24 Kasım 2020 Salı

FÜTURSUZLUĞUN BEDELİ

 
 
                                                    "  Har vurup harman savururken fütursuz olacaksın .., ocakta kavuracak soğan bulamayınca sızlanıp vahlanacaksın.., Meydanlarda toplu hipnozun zevki ile bayrak sallarken şehvetli olacak .., Elim kırılaydı da diyerek nedamet getirirken sükut davranacaksın.., Allah kelamını tekerleme yaparken cüretkar davranacak .., kulun yetimin hakkını yiyenlere nispet kör-sağır-dilsiz kalacaksın.., Zulüm ehlini alkışlarken çıkarını, edep ve bilgiden yoksun olana baş eğerken makamını, velhasıl nefsinin şahitliğinde ahlak ve imanını yitirirken felçliyi oynayacak .., çoluk çocuk torun torbanın 40 yıllık geleceğini satarken bilmukabele ahmaklığınla avunacaksın.., Ey Ortadoğulu Adem evladı .., başına tasarlanmış bir musibet geldiğinde mi varoluşu kavrayacak, karşılıksız dualar sayıklamayı maharet sayacaksın .., Ezcümle hakikaten ne zaman adam olacaksın..! "
 
                                                       Yoksulluk çekerken şikâyet etmemiş neslin biriktirdiklerini ne için sattınız deseler.., konfor ve lüks için demekten başka yolunuz var mı ? " Desinler " için hırsızlığı, aymazlığı, madrabazlığı övenler siz değilseniz kimlerdir..? Namazda beşe beş katıp gösteriş yapmaktan çekinmeyen münafıkların saflarında, ibadethaneyi şirk yuvası yapanları hiç mi tanımazsınız ..? Siyaset meydanında kutsal kitabı sallayanların Muaviye'nin mutasyonları olduğunu yok sayanlar,  dilinde Allah kelamı-nefsinde döviz meramı olanı müminden sayanlar hangi meçhul imanla şereflenmiş olabilirler.., Riyadan kar elde edene vefakâr davrananların yalandan, talandan ve çalandan mutmain olması münafığın fıtratına uygun değil demek mümkün müdür..? Şeytanı bile erken emekli eden, kiramen katibin meleklerini görevlerinde bezdiren meymenetten yoksun muhterisleri alim belleyenler, acaba hangi cibilliyetin neferleridirler..? Yapışkan sırat terliği, yanmayan kefen, münker ve nekirin soruları için kopya satanların sakallarında keramet arayanlar, Yaratandan mağfiret dilemekten neden utanmazlar..? Bu kadar soru sordun be muhterem bir de cevap yok mu haznende diye düşünenler müsterih olun lütfen .., Cevaplar;  fütursuzluğun bedeli olarak tane tane, yaşanıp özümsenerek ve tecrübe ile sabitlenerek idrakimizi istila edeceklerdir..!
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime