Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Devlet Bahçeli sordu: 'Sinan'ı kim vurdu?' Olcay Kılavuz: 'İntihar etmek istiyorum!'
Talat Atilla
YAZARLAR
23 Haziran 2024 Pazar

Devlet Bahçeli sordu: 'Sinan'ı kim vurdu?' Olcay Kılavuz: 'İntihar etmek istiyorum!'

Tarih, 30 Aralık 2022...
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve akademisyen Sinan Ateş, akrabası Selman Bozkurt ile Ankara Çankaya Kızılırmak Mahallesi'ndeki 1456. Sokak'ta, bir aracın arkasına saklanan Eray Özyağcı'nın kalleşçe silahlı saldırısına maruz kaldı.
Özyağcı tarafından sıkılan mermilerden birisi Bozkurt'a, beş mermi Ateş'e isabet etti. Sinan Ateş hastanede yapılan yoğun müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Türkiye o günden bu yana Ateş cinayetini tartışıyor.

* * *

Yakın zamanda gerçekleşen -11/06/2024-  Ayşe Ateş'in Erdoğan tarafından Külliye'de ağırlanması da Sinan Ateş odaklı tartışmaları alevlendirdi. İktidar ve MHP arasında bilek güreşine dönüşen bir süreç yaşandı.
Külliye'deki görüşmede Adalet Bakanı'nın olması; Ayşe Ateş'e 2 yakın koruma ve kapı önünde devriye arabası tahsis edilmesi “iktidar, Ateş cinayetinin üzerine gidecek” şeklinde yorumlandı.
Bu gelişmeler üzerine Bahçeli'nin partisinin durduğu noktayı işaret etmek adına, "Yanınıza CHP'yi de alıp üzerimize gelecekseniz, ittifaktan ayrılır, biz sizin üzerinize geliriz!" şeklinde anlaşılmaya müsait açıklaması gündeme geldi.
Bu açıklamadan sonra Erdoğan'ın "Beraberiz. Problem yok!" anlamına gelen sözleriyle birlikte, Cumhur İttifakı’nda şimdilik suların durulduğunu söyleyebiliriz.


* * *

Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP'nin sınırlarını test etti. MHP de sınırlarını gösterdi!

1 Temmuz'da Sinan Ateş cinayetiyle ilgili mahkeme görülecek. MHP'yi -son anda değişiklik olmazsa-  genel başkan yardımcısı Feti Yıldız'ın temsil edeceğini öğrendim.

"Bir toplumun içinde; geçmişin kalıntıları, geleceğin filizleri ve güncelin egemenliği birlikte yaşar..." diyen Henry Fielding, bu sözleriyle siyaset sosyolojisinin zamana dayanıklı yol haritasını da çizmiş.
Toplum bilinci geçmişten kopmaz, gelecek endişesi taşır ama anlık gündeminden de kop(a)maz.
Sinan Ateş vakası bu üç gerçekliği de taşıması açısından önemli.


* * *

Birkaç subjektif not bırakıp güncel akışa devam edeceğim...

MHP'nin Sinan Ateş'le ilgili yorumlardan hoşlanmadığını sert üslupla göstermesi bir tercih ama bu yöntemin gözden geçirilmesini öneririm.
Çünkü...
Bu refleks, özellikle MHP alerjisi olan kesimlerde, kaşı açılan boksör algısı oluşturuyor ve MHP'nin sürekli kaşına kaşına yumruk atılmasına neden oluyor.

Oysa MHP "Gazeteciler, yazdıkları yazılarla kendi tarihlerini de yaparlar. Mahkemesiz hüküm sizi vicdanen mahkum eder." benzerinde değerlendirmeler yapsa, toplumsal algıyı daha pozitif etkileyebilirler.

Bazı gazeteciler peşin hükümlerle bir çerçeve çiziyor olabilirler ama Sinan Ateş cinayeti nedeniyle şu anda içeride olan, yurt dışına çıkış yasağı olan ülkücüler var. Cinayet zanlısını taşıdığı iddia edilen plakası ile sabit araç var.
Gazetecilerin bu olguları yazmasından daha doğal ne olabilir ki?
Her şeyden öte; MHP'nin tarihinde ilk kez bir Ülkü Ocakları Genel Başkanı öldürülmüş ve tarihin orta yerinde yatıyor...

Gazetecileri hedef göstermek, vurmak, Sinan Ateş ile ilgili konuşan siyasetçi- gazetecilere bu kadar yüksek tonda tepki vermek, toplumda MHP'yi panik atak bir fotoğrafa hapsediyor.
İşte bu panik atak görüntünün, parti ve partililere zarar verdiğini düşünüyorum.


* * *

(Bu arada bayram rehaveti ile gözden kaçmış olabileceğini düşündüğüm eski Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı ve Kıbrıs Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alper Hasta ile yaptığım röportajın linki)

MHP'li yöneticiler gittikleri hemen hemen her yerde Sinan Ateş sorusuyla karşılaşıyorlar.
MHP gibi güçlü hafızası olan bir partinin kurumsal refleksle, her ne sebep olursa olsun kendi evladının öldürülmesi talimatını vermesini akıl dışı görüyorum ama...
MHP'nin içinde öldürme kastı olmasa bile bu işe bulaşan insanlar olma ihtimali yok sayılamaz.
Bu ihtimali besleyen kanıtlar da var.
Yüzyıldır her partide rutin dışına çıkan.

Hata-eksiklik yapan parti mensubu ve yöneticiler oldu.
O partiler, bu sorumlu kişileri sahiplenmediği zaman, partinin kurumsal kimliği de yara almadı.
O suç enerjisini, kusuru sabit olan kişi çekti. Ve doğrusu da buydu.
MHP'de ister ihmal, ister fiili, isterse direkt sorumluluğu olanlar varsa, bu sorumluluğu üzerlerine alarak 55 yıllık geçmişi olan parti ve milyonlarca seçmenini rahatlatmalı.

* * *

Başlıktaki mevzuya gelirsek...

Tarih 30 Aralık 2022...
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, Ankara'nın Çankaya ilçesi

Kızılırmak Mahallesi'nde, Cuma namazı çıkışında 5 mermi ile öldürüldüğü saatler.

Türkiye'yi şoke eden gelişme MHP genel merkezinde de gerginlik ve şaşkınlık karşılandı.
O gün MHP Lideri Devlet Bahçeli makam odasında, rutin çalışmalarını yapıyordu.
Bahçeli'nin özel kalem müdürü Murat Çeliker, Ateş'in ölüm haberini vermek için Bahçeli'nin odasına girdi ve "Efendim, Sinan Ateş vurulmuş" dedi.
Heyecanlanan Bahçeli'nin "Sinan'ı kim, niye vurmuş? " sorusuna, Çeliker, "Şu an bilmiyoruz efendim. Bilgi geldikçe arz edeceğim" yanıtını verdi.

Bahçeli bu sefer de "Yaşıyor mu?" diye sordu özel kalem müdürüne.
Çeliker "Yaşıyor ama durumu çok kritik!" dedi. Oysa, Sinan Ateş ölmüştü!
Çeliker'in daha sonra yakın çevresine "Sağlığından endişe ettiğim için o anda genel başkanıma öldüğünü söyleyemedim." dediğini öğrendim.
Kısa süre sonra Sinan Ateş'in öldüğünü öğrenen Bahçeli, morali bozuk şekilde evine kapanır.

* * *

MHP için belki de en önemli kritik.
Bu cinayet tartışmaları nedeniyle, Türk siyasetindeki 55 yıllık dev silüetinin, Sinan Ateş cinayetinin sisleri arasında giderek görünmez hale gelme riskidir...

* * *

KILAVUZ: İNTİHAR ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM!

Bu arada Olcay Kılavuz meselesi ayrı bir parantezi hak ediyor.

Kamuoyu kanaati, Kılavuz'un Sinan Ateş cinayetinin ortasında olduğu şeklinde olsa da, Kılavuz'un merakı ve tabiri caizse işgüzarlığı nedeniyle Ateş cinayetinin sonrasında konuya dahil olduğunu iddia eden kesimler de var.
Cinayetin bilgi- icra kısmında olmadığını söyleyen unsurlar az değil.
Elbette hangi yaklaşım doğru şu aşamada bilmemiz mümkün değil ama Kılavuz'un hayatının en zor dönemlerini geçirdiği bir realite.
Hatta bu bunalımın çok ileri gittiği de dillendiriliyor.

Olcay Kılavuz'un yakın çevresinden birkaç kişiye "Masum olduğumu ispat için gerekirse intihar ederim. Bunu da düşünüyorum!" şeklinde konuştuğunu duydum.
Finali Andy Rooney'in "Gerçekler, zamanla değişmez, ancak biz gerçeklere olan bakış açımızı değiştirebiliriz.” sözleriyle yapalım.

* * *

VELHASIL: Vaktiyle bir padişah; “Efendim kaç dostunuz var?” sorusuna şu yanıtı vermiş;
-O ancak tahttan inince belli olur!..

TALAT ATİLLA'YI TWITTER'DA TAKİP ET!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Hüdai kasımlı
 24 Haziran 2024 Pazartesi 09:18
Sayın Bahçeli beyefendi yi Bir başsaglıgı mesajından Alıkoyan neydi onu çok merak ediyorum.
 MUHTAR
 24 Haziran 2024 Pazartesi 00:10
Bu konuda Rahmetli Sinan Ateş''in öldürülmesinden öte, cinayetin şekli öne çıkmıştır. Cinayet sanki canlı yayın gibi, bir çok mhp ve ülkü ocaklıyı yıpratacak şekilde icra edilmiştir. Bu resim tamda ABD nin ülkü Ocakları MHP allerjisini kustuğu zamanla uyumludur. MHP, Sinan Ateş''in ölümünden ne kazanmıştır? Kazanmadıysa niye öldürsün? Bir çok ülkücünün duygusala kapılıp kendi teşkilatlarını suçlaması işin tuzu biberi olmuştur. Hiç bir argüman yada senaryo MHP nin bu işten toptan suçlanır duruma gelmesi gerçeğini kapatamaz. Bu cinayet, ülkücü hareketi içten çatlatmak ve Cumhuru parçalayarak Arz-ı Mev''ud topraklarını İsrail ve peyklerine terketmek için, Ne işimiz var Suriyede diyerek burdan çekilecekleri iş başına getirecek, ustaca planlanmış feto, Cia ve Mossad düzenidir. Ve tüm ülkücü düşmanı odakları olayın üzerinde sevinçle tepinmektedirler. Ateş ailesinin yüreğinin yangınlığını biliyorum. Ama bu çevrelerin amacı, cinayetin amacını gerçekleştirmeye hizmettir. Bu bakımdan Ateş Ailesi, Türk devletine güvenmeye devam etsin. Tekrar şehidimize rahmet ve sevenlerinin başı sağolsun. Türk devleti Sinan Ateş Cinayetini aydınlatıp, kamuoyunu tatmin edecek şekilde ortaya koyacaktır.
 Mehmet Tuğtekin İpek
 23 Haziran 2024 Pazar 12:21
Sinan Ateş trafik kazasında vefat etseydi Bahçeli cenazeye katılırdı. PKK suikastine uğrasaydı, ülkücü camia sahiplenirdi. Bu cinayet karşısında MHP nin ve ülkücülerin tavırları, tepkileri normal mi sizce. Bir taziye mesajı, bir başsağlığı açıklaması nasıl olmaz.
 Elmas67
 23 Haziran 2024 Pazar 12:04
Sinanı vuran Vurduran,katillerini taşıyan saklayan maşaları bir geç,Perde arkasındaki çirkin yüzler makamı mevkisi ne olursa olsun bulunup yargılanmadıkça bana kimse Adaletten bahsetmesin.
 Ülkücü bahadır
 23 Haziran 2024 Pazar 11:26
Bu çok su götürür, osmanlıda şehzade misali.bu partiden Muhsin Yazıcıoğlu niye gitti hep birilerinin hırsları bazılarının mefeatlari Allah her şey şahit haklı olan alır hakkını Hak divanında.
 Misafir
 23 Haziran 2024 Pazar 11:15
yorum yapma bildğini söyle
 Recai Yıldız
 23 Haziran 2024 Pazar 11:09
''Bu refleks, özellikle MHP alerjisi olan kesimlerde,'' MHP''''ye alerjim yok. Ben bir ülkücüyüm. Bir Ülkü Ocağı Gnl. Başkanlığı yapmış birinin, ''ülkücü'' olduğu varsayılanlar tarafından öldürülmesini değil teşebbüsünü dahi normal göremem. Bu ''Ateş'' tüm geçmişi yakar ve yıkar. 45 yıl öğretmenlik yaptım. Yozgatlıyım. Bir hakk''ın ortaya çıkması ve adaletin yerini bulması için gerekirse kendimi ateşe dahi atarım. Bir ülkücünün ölümüne, başka ülkücülerin ''adının'' karışması dahi kabul edilemez. Bu sözümden, başkaları öldürülebilir anlamı çıkarılmamalı. Bu topraklarda akan göz yaşları yetmeli artık. Konuşmalar ve beyanlarda saldırganca, hedef gösterircesine olmamalı! Bu çağ artık bu tür keskin konuşmalardan ziyade, sevgi, saygı ve barışa yönelik olmalı. Aksine bir durum mihnetle derilen güllerin soysuzlarca yolunmasına doğru evrilmesini sağlar. Alçak! varsa hareketin içinde gözünün yaşına bakılmaksızın temizlenmeli ve adalete teslim edilmelidir.
 Şaheste Ati
 23 Haziran 2024 Pazar 11:06
Son cümle bile yeter yorum yazmaya gerek yok! Yine de not düşelim tarihe: -bir sırp delisi bir kurşun atar ve 1.dünya savaşı başlar. -Gazi Mustafa Kemal Samsun’a çıkar ve.. -Çorum Maraş Sivas benzeri katliam ve fişlemeler geldi ama GEÇTİ mi? -15 Temmuz kimkimlerin sonunu getirdi? -Selocanın suuçlandığı güneydoğu daki tam anlayamadığımız! elim olaylar hangi etnik unsurları gıdıklayacak acaba? Demem o ki, …. Çıkar ahete aheste.:(.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime